Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Kodune mustikajäätis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Koduse jäätise võid kas või nädal enne pakkumist valmis teha ja külma panna. Värsketest marjadest püreega saad eriti hõrgu magustoidu, kuid samahästi võid kasutada külmutatud marju.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 25 min + vähemalt 5 tundi külmas

Kogus: 6 portsjonit
Eralda munakollased ja -valged. Pane munakollased, suhkur ning riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl kastrulisse. Kuumuta nõrgal tulel segades, kuni segu on helekollane ja kissellitaoline. Jahuta ja vahusta ühtlaseks. Vahusta munavalged. Löö rõõsk koor kõvaks vahuks. Püreeri mustikad ja sega suhkruga. Sega kokku nii munarebusegu, mustikapüree, munavalgevaht kui ka vahustatud koor. Vala vormi, kata kilega ja pane vähemalt 5 tunniks sügavkülma. Võta vorm külmast, pane hetkeks kuuma vette ja kummuta sisu välja või tõsta lusikaga portsjonid.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kiisuke 06.juuli 2010 09:47
väga hea ja maitsev oli see jäätis:Y :D
siirikirikal 03.aug 2009 15:39
ok, NurrMarta oli tähelepanelikum kui mina, võtan oma kommentaari tagasi :)
NurrMarta 02.aug 2009 22:54
Oeh :) kust ma küll need terved mustikad võtsin. Ikka pildilt. Sees on ikka püree. Aga sellegipoolest - mina sellist segu korduvalt ei vahustaks. Mis muidugi ei takista kedagi teist proovimast :)
NurrMarta 02.aug 2009 22:52
Ma ei tahaks küll "tähti närida", aga siin on justkui tegemist pigem parfeega, mida küll külmutamise ajal vahustada vaja ei ole. Seda enam, et sees on terved mustikad. Segatakse ju kokku juba vahustatud munad ja koor ning külmutatakse saadud vaht.
indrekparli 31.juuli 2009 12:06
Tõsi, kohevama tulemuse saavutamiseks on parem, kui pärast külma panemist segu iga poole tunni tagant veel mikseri või vispliga vahustada.
:) 30.juuli 2009 18:58
Kas seda vahepeal vahustama ei pea, kui ta sügavkülmas on?
1