Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Sidruni-salveijäätis

Keskmine hinne: 3 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Pikantne, värske ja kerge sidruni-salveijäätis sobib oivaliselt toeka õhtusöögi lõpetuseks. Sobiv maius neile, kes tahavad ühest magustoidust leida veidike magusat ja veidike hapukat. Jäätise valmistamine võtab küll aega, kui see on aga kord juba sügavkülmas valmis, on maiust igal ajal hea võtta.
Kogus: 10 portsjonit
Pane paksupõhjalisse kastrulisse hakitud salvei, juurviljakoorimise noaga tõmmatud sidrunikoored (ainult koore kollane osa), piim ja vahustamata koor. Kuumuta segu keemiseni.
Tõsta tulelt ja lase 1 tund kaane all maitsestuda. Kurna segu ja vala tagasi kastrulisse. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks, vala vahukooresegu munavahu hulka, sega ühtlaseks ja vala tagasi kastrulisse. Lisa sidrunimahl (koos viljalihaga ja ilma seemneteta) ja kuumuta segu pidevalt segades keskmisel kuumusel keemiseni.
Tõsta tulelt, jahuta külmaveevannis ja tõsta sügavkülma. Lase külmuda pooljäiseks, vahusta veidi mikseriga ja tõsta tagasi sügavkülma. Tee nii veel paar korda. Kui kasutad jäätisemasinat, valmista jäätis vastavalt masinaga kaasas olevale õpetusele. Puhasta sidrunipoolikud seemnekojast ja lõika ära alumine ots, et sidrun püsiks serveerimisel püsti. Hoia kuni serveerimiseni sügavkülmas. Täida jäised sidrunipoolikud jäätisega ja serveeri kohe.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 02.aug 2010 10:34
Leidsin Tessa Kirose raamatus "Murakarabadest oliivisaludeni sidruni-
salveijäätise retsepti ja selles on umbes poole koguse ainete kohta (st viiele portsjonile arvestatud) 1tl hakitud salveid. Võiks siis arvata, et siin võiks 10 portsjonile mõeldud 1 kimp olla umbes 2tl hakitud salveid. Selle kimbuga võib ikka väga alt minna :S
NurrMarta 22.juuli 2010 18:29
Oleks väga armas, kui autor täpsustaks selle "kimp salveid" koguse :) Salvei on piisavalt tugevamaitseline lisand, et väheke suuremat kimpu kasutades asi ikka väga "pikantseks" läheks.
1