Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Lihtne maasikajäätis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Parima tulemuse saad värsketest maasikatest, sest nii tuleb jäätisele õige tekstuur ja erksam maitse. Kui lisad poole maasikatest hakituna, jäävad jäätise sisse rõõmsavärvilised tükid.
Kogus: 1 portsjon
1.  Pese maasikad ja haki pool kogustest väikesteks kuubikuteks. Ülejäänud pool purusta kahvliga. Lisa maasikate hulka näpuotsaga soola ja sidrunimahla.
2.  Vahusta vahukoor suhkru ja hakitud maasikamassiga kohevaks vahuks.
3.  Lisa kreemi hulka purustatud maasikad ja sega ettevaatlikult läbi.
4.  Jahuta massi külmas umbes neli tundi ja seejärel lõpeta jäätise tegemine jäätisemasinaga või valmista käsitsi.

Kuidas käsitsi jäätist valmistada?
Lase vahukooremassil külmas tund aega jahtuda, võta siis segu välja ja mikserda läbi. Aseta jäätis tagasi sügavkülma, lase pool tundi seista ja mikserda taas läbi. Nii veel mõni kord. Tulemus jääb maitsev ka ilma mikserdamata, kuid mitmekordne vahustamine lisab jäätisele õhulisust ja peent tekstuuri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
alice 22.aug 2012 15:24
Leidsin sellise info rasvasuse kohta: Piimarasvad muudavad jäätise kreemjaks ja ühtlaseks. Kui üldreeglina tähendab suurem piimarasva sisaldus siidjama tekstuuriga ja maitsvamat jäätist, tuleb ühel hetkel siiski piir vastu. Üleliia kõrge rasvaprotsent muudab jäätise jäigaks ja ebameeldivalt rasvaseks, ent kui rasvasisaldus kerkib juba üle 20%, võib piimarasv lausa kokku minna. Praktikas tähendab see, et jäätisemassi sees tekivad eraldiseisvad külmunud rasvagraanulid, mille vastu ei aita ka koore lisamine vahustatud kujul. Seepärast peetakse mõistlikuks jääda madalama rasvasisalduse juurde ning lisada rasvane koor vähehaaval alles vahetult enne jäätise töötlemist jäätisemasinas. Kogu artikkel http://naistekas.del-
fi.ee/kodu_ja_aed/-
kook/koik-mida-
tuleks-teada-
kodusest-
jaatisevalmistamises-
t.d?id=63885873
alice 22.aug 2012 14:57
Liiga rasvane!
raivihater1 19.mai 2012 10:23
päris hea aga olen paremat saanud
siirikirikal 14.mai 2012 09:09
Kui jäätist ilma masinata teha, siis jah, jäätisemass peab seisma sügavkülmas ja seda peab-aeg-jalat mikserdama, kuni soovitav kohevus ja külmumisaste on saavutatud.
Moon 13.mai 2012 09:16
kui ma valmistan käsitsi kas ma siis pean ka 4 tundi sügavkülmas laskma sellel olla
Moon 12.mai 2012 19:05
kas 4 tunni asemel külmkapis terve öö ei tohi olla!:(:(:(
Alex Romandi 09.veeb 2012 20:07
Peab proovima!:Y
elma 17.aug 2011 21:24
paremat ei saa olla:D:Y:A
Don 22.nov 2010 20:23
proovin ka teha ma kyll 13 aga kokkan küll jyba palju:)
kokk 29.okt 2010 17:25
proovin ka teha , tundub väga maitsev :Y
vesitsaja 14.sept 2010 23:33
tahan kindlasti proovida, aga maasikate asmel katsetan millegi muuga, kuid ila hakkas küll tilkuma:D
NAAJ 09.sept 2010 16:54
Ikka sügavkülmas
airikazz 08.sept 2010 23:12
jahutamine külmas umbes 4 tundi on ikka sügavkülmas eks...?
ailu 01.aug 2010 14:38
proovin ka teha :A:P:D;):):H:Y
Inx 28.juuli 2010 13:42
mustikatega oli ka 5
Ene 20.juuli 2010 14:54
Kas maasikate asemle mingeid muid marju ka võib panna? Nt tikreid, punaseid -ja mustisõstraid.
Virve 18.juuli 2010 14:24
hea väga ja värske aga seda peab tegema väga kaua! ma annan hindeks 5:P
kiishu 17.juuli 2010 19:04
tõesti imelihtne viis teha jäätist kui poodi ei viitsi minna :), lastele ja ka suurtele meeldis väga :)
Mammuu , 17.juuli 2010 17:14
väga maitsev:S, aga njh esimene kord ei tuld just eriti hästi välja:P
Mammuu , 17.juuli 2010 13:46
Mmm , Proovin siish ka teha , :Y
Hindaja 14.juuli 2010 19:43
krrrrrrrrrrrrrrr
Mari 08.juuli 2010 18:48
Superhea! Kiidu-
väärt.
1