Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Tervislik jõhvikasorbett

Jäätis, parfee ja sorbett

Tervislik jõhvikasorbett

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Jõhvika haput maitset saad tasakaalustada näiteks õunamahla lisamisega. Samuti võid sorbetti valmistada teistest koduaia marjadest, sobivad nii külmutatud kui ka värsked marjad.
Retsept
portsjonile
4 -5 dl jõhvikad
3 dl vesi
2 dl suhkur
1 tk Vanillikaun
2 spl sidrunimahl
1.  Pane jõhvikad vee, suhkru ja vanillikaunaga keema.
2.  Keeda, kuni suhkur on täiesti sulanud.
3.  Jahuta segu, eemalda vanillikaun ja püreesta mass.
4.  Lisa sidrunimahl ja pane segu sügavkülma.
5.  15 minuti pärast võta segu külmast välja ja vispelda miksriga või sega kahvliga.
6.  Aseta sorbett tagasi sügavkülma ja korda vispeldamist taas 15 minuti pärast, nii veel mõned korrad.

SOOVITUS
* Jõhvikasorbett kipub külmikust välja võttes kiiresti sulama, soovi korral võid massi hulka lisada ka veidi želatiini, et maius paremini koos püsiks.

KOMMENTAARID

Jane 21.märts 2011 08:56
Ülinämma tundub.
elluska 10.dets 2010 13:04
hei! miks sul koostisaineid pole??? :H!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp