Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Piparmündijäätis maasika-mündisalsaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Mahedat kreemjat piparmündimaitselist jäätist täiendab maasika-mündisalsa. Salsat võid serveerida ka näiteks maitsestamata jogurti või kohupiimaga.
Valmistusaeg:

Ettevalmistus 35 min + külmkapis 4 tundi

Kogus: 6 portsjonit
Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Kuumuta piim koos mündivartega keemiseni ja võta siis piparmünt välja. Vala kuum piim, vahustamist jätkates, munavahusse. Haki mündilehed peeneks ja sega samuti vahusse. Lase pisut jahtuda. Vahusta koor ja ühenda munavahuga. Tõsta segu kaanega karpi ja pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. Külmumise ajal sega mõned korra.
Salsa valmistamiseks kuumuta palsamiäädikas ja liköör keemiseni, lisa suhkur ja sega, kuni see on sulanud. Jahuta. Vala sisse tükeldatud maasikad ja hakitud piparmünt. Jäta mõned piparmündilehed serveerimise tarvis terveks. Võta jäätis külmast ja lase pisut sulada. Serveeri salsaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa