Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Mustasõstrajäätis šokolaadi-pähklikreemitriipudega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pauligi kohviakadeemia Autor: Marjo Ilves
Kohvi ja magusroa sobitamise võistluse parim retsept.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Püreesta mustad sõstrad sidrunimahlaga. Sulata või 150 g suhkruga ning sega sõstrapüreega. Lisa lahtiklopitud munad ja hakka saadud segu kuumutama madalal kuumusel pidevalt segades
umbes 10 minutit, kuniks see pakseneb. Keema ei tohi lasta! Eemalda pliidilt, jahuta toatemperatuurini ja hoia seejärel külmikus. Vahusta koor 2 sl suhkruga tugevaks vahuks. Sega külmikus seisnud mustasõstramassiga ning valmista jäätisemasinas jäätis. Kui sul masinat pole, pane jäätisemass metallist anumaga jääkappi ja vahusta aeg-ajalt enne täielikku külmumist. Siis on tulemus sama siidja konsistentsiga kui masinaga tehtud.
2. Sulata šokolaadikreem koos toiduõliga kuumaveevannil. Lase veidi jahtuda. Pane jäätis kihiti vedela šokolaadi-pähklikreemiga karpi, tee mõned segamisliigutused, et šokolaad hajuks ühtlaselt ning hoia serveerimiseni sügavkülmas. Võta enne pakkumist jäätis aegsasti välja, et see jõuaks veidi sulada.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liisi 27.jaan 2013 23:13
Tegin selle retsepti järgi jäätist, kuni sinna maani, kus tuleb mängu šokolaad. Arusaamatuks jäi aga see, milleks oli vaja sinna lisada nii palju võid?! Valmis jäätis oli väga hea maitsega, aga või jäi kurgu lakke ja lusika külge.
1