Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Margarita-jäätis

Jäätis, parfee ja sorbett

Margarita-jäätis

Nigella Lawson Nigella Ekspress
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Nigella Express
Selle jäätise tegemine on käkitegu ja veel lihtsam on selle söömine. Kui soovid, serveeri seda julgelt suhkru- ja soola-äärega klaasidest, aga see maitseb nii taevalikult, et isegi mina, kes ma pole suurem jäätise- ega joogisõber, olen võimeline seda otse valmistusnõust sisse ahmima. Teisisõnu, ei ole vaja mingeid kaunistusi. Siin on tegemist tõelise otseteega magusataevasse.
Retsept
portsjonile
125 ml laimimahl
2 sl tequila
3 sl Apelsiniliköör (Cointreau või Triple Sec)
150 g Tuhksuhkur
5 dl Vahukoor
Kalla laimimahl, tequila ja apelsiniliköör kaussi ning sega juurde suhkur, nii et see lahustub. Lisa vahukoor ja vahusta õrnalt, nii et segu muutub paksuks ja ühtlaseks, aga mitte kõvaks. Tõsta segu lusikaga õhukindlalt suletavasse nõusse ja pane ööseks sügavkülma. Enne serveerimist pole vaja jäätist pehmendada, kuna see ei külmugi eriti ära ja hakkab kiiresti ja meelalt sulama.

KOMMENTAARID

uniquegirl 21.dets 2009 14:22
mina asendan julgelt vahukoore 10% ja 35% koore seguga või isegi panen ainult 10% rõõska koort
köögi-krissu 13.dets 2009 19:19
Maitse oli väga-väga hea, aga mis minu jaoks asja ära rikkus, oli vahukoore rammusus - pärast paari ampsu oli kurgulagi rasvane.
Anna 19.mai 2009 16:19
mida või kasutada apelsinilikööri asemel? mingit muud likööri näiteks?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool