Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Jäine toorjuustukook sõstardega

Keskmine hinne: 2.75 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Tõeliselt jahutav toorjuustukook, mida on ülilihtne valmistada. Võlu lisab hapu vahekiht, mis vastavalt hooajale võib olla punastest sõstardest, vaarikatest, mustadest sõstardest, pohladest, jõhvikatest.
Valmistusaeg: üle 60 min
Purusta köögikombainis küpsised peeneks. Tõsta välja 2/3 küpsisepurust ning sega see sulatatud võiga. Suru küpsisesegu paberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. 
Püreesta sõstrad koos 1 sl suhkruga, kalla küpsisepõhjale. Vahusta koor vanillsuhkruga ja munakollased 1 dl suhkruga. Sega mikserdatud munakollaste hulka ka toorjuust.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Ühenda kõik koostisosad ja sega ettevaatlikult läbi. Kalla toorjuustu-vahukooremass ettevaatlikult marjasele vahekihile, proovi seda mitte laiali lükata. Silu spaatliga toorjuustumass ühtlaseks. Peale raputa ülejäänud küpsisepuru. Pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. 20–30 minutit enne serveerimist tõsta toatemperatuurile ja eemalda koogivormist.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 28.apr 2015 10:35
Salmonella pesitseb munakoortel. Kui seda väga karta, siis peske munad enne lihtsalt hoolega puhtaks ning munade lahtilöömisel jälgige, et munakoortest tükke muna sisu hulka ei satuks või et munakooreste näppudega munamassi ei maitseks, segaks või kooretükke sealt välja ei urgitseks. Ka on hea teada, et selliseid kooke ei tohiks üle ööpäeva säilitada. Sellisel juhul pole mistahes pahad bakterid veel vohama jõudnud hakata ning väikeste kogustega saab terve organism ise ja märkamatault hakkama.
Marjaana 27.apr 2015 19:52
Salmonella viib haiglasse sedasi.
1