Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Pohlajäätis lehmakommidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Jäätised ja sorbetid Autor: Eva Palu
Jäätis, milles kohtuvad hapukad-mõrkjad pohlad ja karamellised lehmakommid. Kogus 2 liitrit.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Klopi munakollased ja 6 sl suhkrut lusikaga kergelt vahuseks. Pane piim potiga tulele, kuumuta keemiseni ja
nirista pidevalt segades munakollaste sisse. Kalla tagasi potti ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni mass kergelt pakseneb. Eemalda tulelt, kalla läbi sõela ja jahuta.

2. Sega juurde koor.

3. Pane pohlad 2 sl suhkru ja 1 sl veega potti. Keeda madalal kuumusel, kuni segu on siirupine. Sõelu pohlakestad massist välja ja jahuta vedelik (soovitatavalt paar tundi ka külmkapis).

4. Haki lehmakommid peeneks.

5. Sega 2/3 pohlasiirupist jäätisesegusse ja valmista jäätisemasinaga jäätis vastavalt masina juhendile. Tõsta jäätis sügavkülmutamiseks sobilikku nõusse ja sega juurde tükeldatud lehmakommid. Nirista peale ülejäänud pohlasiirup ja tee lusikaga mõned korrad kaheksakujulisi ringe, et siirup mõningal määral seguneks.

6. Pane umbes 2–3 tunniks sügavkülma.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa