Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Punase ja musta sõstra sorbett

Jäätis, parfee ja sorbett

Punase ja musta sõstra sorbett

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge karastav sorbett on kuumal suvepäeval parim jahutaja.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
MUSTA SÕSTRA SORBETT
300 g Mustad sõstrad
2 dl Vesi
1 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
PUNASE SÕSTRA SORBETT
350 g Punased sõstrad
2 dl Vesi
1 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1. Püreeri blenderis mustad sõstrad ja vesi. Kurna läbi peene sõela. Vala kaussi-karpi ja pane sügavkülma.

2. Sega iga 30 min tagant. Hoia u 2 tundi sügavkülmas, kuni hakkavad moodustuma jääkristallid.

3. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, vahusta hulka suhkur. Sega munavalgevaht marjasegusse ja lase segul läbi külmuda. Valmista sarnaselt ka punase sõstra sorbett.

4. Enne serveerimist tõsta 20–30 minutiks külmkappi.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool