Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Maasikajäätis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Naised Autor: Angelica Udeküll
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Pese maasikad ja haki pool kogustest väikesteks kuubikuteks. Ülejäänud pool purusta kahvliga. Lisa maasikate hulka näpuotsaga soola ja sidrunimahla.

2. Vahusta vahukoor suhkru ja hakitud maasikamassiga kohevaks vahuks.

3. Lisa kreemi hulka purustatud maasikad ja sega ettevaatlikult läbi.

4. Jahuta massi külmas umbes neli tundi ja seejärel lõpeta jäätise tegemine jäätisemasinaga või valmista käsitsi.

HEA TEADA!
Parima tulemuse saad värsketest maasikatest, sest nii tuleb jäätisele õige tekstuur ja erksam maitse. Kui lisad poole maasikatest hakituna, jäävad jäätise sisse rõõmsavärvilised tükid.

Kuidas käsitsi jäätist valmistada?
Lase vahukooremassil külmas tund aega jahtuda, võta siis segu välja ja mikserda läbi. Aseta jäätis tagasi sügavkülma, lase pool tundi seista ja mikserda taas läbi. Nii veel mõni kord. Tulemus jääb maitsev ka ilma mikserdamata, kuid mitmekordne vahustamine lisab jäätisele õhulisust ja peent tekstuuri. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Väike Kokk 19.apr 2017 20:09
Väga maitsev!!
1