Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Maasikajäätis

Jäätis, parfee ja sorbett

Maasikajäätis

Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Maasikad
1.5 dl Suhkur
1 tl Sidrunimahl
Sool
500 ml Rõõsk koor 35%
1. Pese maasikad ja haki pool kogustest väikesteks kuubikuteks. Ülejäänud pool purusta kahvliga. Lisa maasikate hulka näpuotsaga soola ja sidrunimahla.

2. Vahusta vahukoor suhkru ja hakitud maasikamassiga kohevaks vahuks.

3. Lisa kreemi hulka purustatud maasikad ja sega ettevaatlikult läbi.

4. Jahuta massi külmas umbes neli tundi ja seejärel lõpeta jäätise tegemine jäätisemasinaga või valmista käsitsi.

HEA TEADA!
Parima tulemuse saad värsketest maasikatest, sest nii tuleb jäätisele õige tekstuur ja erksam maitse. Kui lisad poole maasikatest hakituna, jäävad jäätise sisse rõõmsavärvilised tükid.

Kuidas käsitsi jäätist valmistada?
Lase vahukooremassil külmas tund aega jahtuda, võta siis segu välja ja mikserda läbi. Aseta jäätis tagasi sügavkülma, lase pool tundi seista ja mikserda taas läbi. Nii veel mõni kord. Tulemus jääb maitsev ka ilma mikserdamata, kuid mitmekordne vahustamine lisab jäätisele õhulisust ja peent tekstuuri. 

KOMMENTAARID

Väike Kokk 19.apr 2017 20:09
Väga maitsev!!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes