Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Jõhvikasorbett

Jäätis, parfee ja sorbett

Jõhvikasorbett

Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3 dl Vesi
2 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun
2 spl Sidrunimahl
5 dl Jõhvikad
1. Pane jõhvikad vee, suhkru ja vanillikaunaga keema.

2. Keeda, kuni suhkur on täiesti sulanud.

3. Jahuta segu, eemalda vanillikaun ja püreesta mass.

4. Lisa sidrunimahl ja pane segu sügavkülma.

5. 15 minuti pärast võta segu külmast välja ja vispelda miksriga või sega kahvliga.

6. Aseta sorbee tagasi sügavkülma ja korda vispeldamist taas 15 minuti pärast, nii veel mõned korrad.

HEA TEADA!
Jõhvikasorbee kipub külmikust välja võttes kiiresti sulama, soovi korral võid massi hulka lisada ka veidi želatiini, et maius paremini koos püsiks. Jõhvika haput maitset saad tasakaalustada näiteks õunamahla lisamisega. Samuti võid sorbeed valmistada teistest koduaia marjadest, sobivad nii külmutatud kui ka värsked marjad.  

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke