Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Astelpaju-semifreddo

Jäätis, parfee ja sorbett

Astelpaju-semifreddo

Ingrem Raidjõe Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Meeli Küttim
Retsept
portsjonile
3 tk Munakollane
3 spl Suhkur
150 ml Värske astelpajumahl
200 ml Rõõsk koor 35%
ASTELPAJUTARRETIS
300 ml Värske astelpajumahl
2 tk Želatiinileht
1. Vahusta munakollased suhkruga, lisa astelpajumahl ja kuumuta veevannil pidevalt segades, kuni mass hakkab paksenema. Jahuta kiiresti jäävees ja sega vahustatud 35% koorega. Vala portsjonid silikoonvormidesse (sobib ka toidukilega vooderdatud kohvitass) ja tõsta 3–4 tunniks sügavkülma. Tõsta dessert pool tundi enne serveerimist tavalisse külmikusse. Semifreddo tähendab tõlkes poolkülmunut, seega ei tohi magustoit olla serveerides tugevalt külmunud.

2. Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit. Kuumuta 50 ml mahla väikeses kastrulis veevannil, lisa paisunud želatiinilehed ja sulata. Võta kastrul tulelt. Lisa segades ülejäänud mahl nin vala magustoidutaldrikutesse tarretuma. Enne serveerimist kummuta semifreddo vormidest tarretisele, kaunista ja serveeri.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke