Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Õuna-jogurtijäätis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Magus-hapu kreemine jogurtijäätis.
Kogus: 1 portsjon
Keeda pestud, kooritud ja tükeldatud õunad väheses vees pehmeks ning töötle koos keeduveega püreeks.
Pane juurde sidrunimahl, kaneel, suhkur ja rosinad, sega ühtlaseks ning tõsta külmkappi. Lisa jahtunud segule külm jogurt ja mikserda kohevaks. Pane jahtunud segu külmutuskarpi, tõsta see lahtiselt külmutuskambrisse. Võta välja umbes 30 minuti pärast ehk siis, kui segu on äärtest juba nähtavalt külmunud.
Kraabi külmunud osa karbi seinte küljest lahti, sega ülejäänuga hästi läbi ning pane tagasi külmutuskambrisse. Võta umbes pooletunniste vahedega veel 2–3 korda välja ning töötle iga kord mikseriga ühtlaseks ja kohevaks. Lõpuks sule karp kaanega ja hoia külmutuskambris veel vähemalt paar tundi või järgmise päevani. 30–40 minutit enne lauale andmist tõsta karp külmkapi jahekambrisse tempereeruma ehk sobivaks pehmenema.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Triinolen 14.veeb 2011 19:26
ma arvan et siin on mõeldud äkki 1,5 ml, mitte l. Kas keegi saaks selle ära parandada, kui see nii on :)
Nojah 23.juuli 2010 14:26
Ei pidanudki õhtuni ootama praegu väga-väga hea.mõnus külm, aga vett panna kindlalt vähem nt 200ml! Maitse on mega : )))
Nojah 23.juuli 2010 11:13
Tegin just valmis ja panin just sügavkülma... eks näis mis saab üritan kommenteerida õhtul : )))
helen 04.mai 2009 20:50
mis jogurtit on mõeldud?
anne 14.jaan 2009 01:34
vett peaks olema palju vähem kui 1,5 liitrit. Sellise kogusega ei tulnud mul mingit püreed, vaid väga vedel mass. Ma arvan,et vett peaks võtma äkki 200ml
kaarel 27.okt 2008 13:39
väga isuäratav:D:D:D:D:)
Ellu 10.mai 2008 15:36
Nämmmm :D See Võib Hea Olla Küll :D:D:D
1