Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Mandliparfee pohlakastmega

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Parfee on kodune jäätis ehk külmutatud kreem vahukoorest ja munakollastest.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Valmista ette vesivann koos kuuma veega. Löö kaussi lahti munad ja lisa suhkur ning kohvikoor. Klopi kergelt, kuni mass hakkab paksenema. Vaata ette, et massist omlett ei tekiks, optimaalne kloppimise aeg on kuni 10 minutit.
2. Vahusta eraldi vahukoor ja lisa ettevaatlikult segades toorjuust.
3. Vala pannile suhkur, pruunista veidi, lisa mandlid ja karamelliseeri need. Purusta mandlid köögikombainis peenemaks.
4. Sega mandlite hulka kohvikoor ja piparkoogimaitseainesegu.
5. Ettevaatlikult sega kokku munamass, vahukoore-toorjuustumass ja mandlid koos kohvikoorega.
6. Vooderda kilega vorm ja vala parfee mass sellesse. Aseta järgmise päevani sügavkülma.
7. Lisandiks paku juurde pohlakastet. Kastmeks püreeri saumikseriga pohlad, suhkur ja liköör.
Mandlid peaks enne karamelliseerimist ära koorima. Koore saad lahti ehmatada, kui asetad mandlid esmalt kuuma ja seejärel külma vette.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kadri 02.mai 2008 17:06
Väga maitsev kook, kuigi magusust võiks rohkem olla. Hea sügavkülmast võtta, kui külalised tulevad.
1