Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Viinamarja-granita

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Roheline viinamari mõjub granita´s värskemalt, kuigi maiust võib teha ka tumedatest viinamarjadest.
Kogus: 6 portsjonit
1.  Keeda suhkrust ja veest paari minuti jooksul siirup.
2.  Jahuta siirup maha ja lisa sidrunimahl.
3.  Poolita viinamarjad ja eemalda seemned.
4.  Lisa siirupi hulka ja püreesta kõik ühtlaseks massiks ja suru läbi sõela.
5.  Haki sisse värskeid mündilehti.
6.  Pane valmissegu metallkausiga sügavkülma.
7.  Sega mass aeg-ajalt kahvliga läbi, et see ei jäätuks kamakaks. Tee seda vähemalt kord tunnis.

SOOVITUS
* Külmast väljavõetuna kipub granita ruttu sulama. Selle ennetamiseks võid lisada juurde veidi želatiini – paisuta 1 tl želatiini sidrunimahlas ja sulata seejärel siirupis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa