Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Kohupiima-jõhvika magustoit röstitud leivapuruga

Kreemid, pudingid ja vahud

Kohupiima-jõhvika magustoit röstitud leivapuruga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hapuka jõhvikapüree ja vähemagusa kohupiimakreemiga magustoit meeldib ka neile, kes muidu magusast väga ei hooli. Jõhvikate asemel võid kasutada ka pohli.

20-40 min

Valmistamisaeg 25 minutit

Retsept
portsjonile
400 g Kohupiim
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl Vahukoor
200 g Jõhvikas
0.5 dl Tuhksuhkur jõhvikapüreele
2 viilu Leib
2 spl Või
1 spl Fariinsuhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
Lõika leivalt koorik ja purusta sisu köögikombainis peeneks. Sulata pannil või ning prae leivapuru, fariinsuhkrut ja kaneeli 5 minutit pidevalt segades, kuni leib karamellistub. Tõsta tulelt ja jahuta. Sega kohupiim, tuhk- ja vanillsuhkur. Lisa vahustatud koor. Püreeri jõhvikad ja suru segu läbi sõela. Maitsesta püree 0,5 dl tuhksuhkruga. Lao pokaalidesse kihiti kohupiimakreem ja jõhvikapüree. Vahetult enne serveerimist raputa peale leivapuru.
Kogus neljale kuni kuuele.

KOMMENTAARID

Mari 28.sept 2011 09:55
Jaa, väga maitsev! Ainult et lastele ei meeldinud see neetult hapu jõhvikas! Kuigi ma panin poole rohkem suhkurt jõhvikale, kui ette nähtud oli. See on nii hapu et võtab sirgeks! Jaa, loomulikult, tuleb süüa koos kohupiima-
vahukoorega (samuti lisasin suhkurt vahukoorele) - aga ta on ikkagi .....hapu! Ma ei väsi kordamast - ainuke MAGUS MARI mari on kultuurmustikas, vot see on maitse! Kuid see ei ole praegu siin teemaks. Magustoit oli maitsev.
Hindaja 15.mai 2011 20:45
lahe,lahe,lahe,lahe,-
lahe,lahe,lahe,lahe,-
lahe,lahe,lahe,la-
he:):):):):):):Y:Y:Y:Y
Kaire 25.veeb 2011 09:22
Väga maitsev! Isegi minu mees, kes vaatas natukene kõõrdi sellele retseptile, sõi ja kiitis!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke