Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Kohvimaius küpsistega

Kreemid, pudingid ja vahud

Kohvimaius küpsistega

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahedamaitselise kreemi ning krõbeda küpsisepuru vahele on peidetud vaarikad, mis lisavad sellele lihtsale magustoidule värskust ja mahlakust.
Retsept
portsjonile
PÕHI
70 g Või
200 g Digestive'i küpsised
VAHELE
3 dl Vaarikad (värsked või külmutatud)
KREEM
250 g Mascarpone
1 dl Tuhksuhkur
2 sl Apelsiniliköör
2 tk Želatiinilehed
1 tl või želatiinipulber +
1 sl + vesi
1 dl espresso või väga kange kohv
2 dl Vahukoor
Purusta küpsised köögikombainis või minilõikuriga peeneks puruks. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Kreemi jaoks sega omavahel mascarpone, tuhksuhkur ja liköör. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema või sega želatiinipulber kohviga ning lase 5 minutit paisuda. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sega kuuma espressoga. Kohvis paisutatud želatiin sulata kuumaveevannis. Jahuta želatiinisegu, kalla kreemi hulka ja sega ühtlaseks. Vahusta koor ning lisa ülejäänud massile. Pane pokaalidesse kihiti kreemi, vaarikaid ja küpsisepuru. Hoia külmkapis 1 tund kuni üleöö.

KOMMENTAARID

aasa1966 03.mai 2009 00:53
panin vaarikate asemel maasikaid,sai ka väga hea.
Nipi 23.jaan 2009 13:11
Soovitan kuumalt kóigile! Tósiselt maitsev ja väga hórk maius. Ise jätsin alkoholi lisamata ja kuigi korra panin vaarikate asemel óuna-pirni püreeritud segu, oli tulemus vapustav.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes