Magustoidud ja maiustused  » Kreemid, pudingid ja vahud

Kookospiima kreem-karamell

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kui soovid, võid portsjonvormid asendada näiteks keeksivormiga, kuid sellisel juhul peaks ahjus küpsemise aeg pikem olema.
Kogus: 4 portsjonit
Lase kookospiim keema ja võta tulelt. Lase jahtuda 80 kraadini. Vahusta munad suhkruga.
Ühenda omavahel piim ja munad. Selleks vala vaikse nirena piim munavahu hulka, samal ajal vispliga kloppides. Lisa klopitud segu hulka Cointreau. Vala segu läbi sõela, et võimalikud tükid eralduksid. 
Valmista karamell. Selleks keeda vaiksel tulel suhkrut, vett ja sidrunimahla, kuni segu hakkab karamelliseeruma. Võta väikesed brüleekreemi vormid ja vala iga vormi põhja veidi karamelli.
Seejärel vala vormi sõelutud kookospiimamass. Aseta täidetud vormid veevanni, kata vann fooliumiga ja aseta ahju küpsema. Küpseta 150 kraadi juures umbes 35 minutit. Ahjust võttes lase vormidel toas maha jahtuda ja seejärel aseta külmkappi tahenema.

SOOVITUS:
* Kindlasti peab just piima munavahu hulka kloppima ja mitte vastupidi, muidu võib muna kalgenduma hakata.
Kui plaanid kasutada ära terve purgi kookospiima, lase sel enne avamist soojas vees seista. Seejärel raputa purki ja alles siis ava - nii on kookospiim mõnusalt segunenud ja mugav kasutada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merca 23.aug 2010 11:54
Tõeline gurmee-magustoit! Väga hõrk ja mõnus suutäis. Sobib hästi üht pidulikku õhtusööki lõpetama, super!
1