Magustoidud ja maiustused  » Kreemid, pudingid ja vahud

Kiirelt valmiv šokolaadivaht

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella Ekspress Autor: Nigella Lawson
Tavaliselt tuleb šokolaadivaht valmis teha oma paar tundi või isegi päev varem, et munakollane jõuaks taheneda ja vahustatud munavalged vahu õhuliseks muuta. Meie šokolaadivahu kohta see ei kehti, sest siin pole vaja ei munakollaseid, munavalgeid ega vahustamist või ootamist. Kuna puudu on toored munad, võib vahtu julgemini ka väikestele lastele anda, kuigi nemad ei tohiks olla ainsad, kes sellest maiusroast osa saavad.
Kogus: 4 portsjonit
Pane vahukommid, või, šokolaaditükid ja vesi raske põhjaga kastrulisse. Tõsta kastrul pliidile ja sulata segu suhteliselt madalal kuumusel, sega aeg-ajalt. Tõsta kastrul tulelt. Vahepeal klopi vahukoor koos vanilliekstraktiga vahule ja lisa saadud tihe mass jahtuvale šokolaadisegule, et moodustuks ühtlane ja sidus segu. Kalla või tõsta šokolaadivaht 4 või 6 klaasi või väiksesse kaussi ja hoia serveerimiseni külmas. Mida varem sööma asud, seda parem!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helerin 02.mai 2014 18:42
Tegin seda vahtu täna. Panin 175 g tumedat šokolaadi ja 100g piimašokolaadi, vahukoort panin natuke rohkem kui retseptis. Tuli väga-väga maitsev kreem! Selline rammus,magus,vahuli-
ne,šokolaadine. Külmkapis tahenes ilusti ja seega oli konsistents väga mõnus. Mina arvan, et seda saaks ka tordikreemina edukalt kasutada.
Alex Romandi 09.veeb 2012 19:52
Mida magusam seda parem! Olen suur magusa armastaja
Kairit 09.mai 2011 11:19
Koos värskete maasikatega on see super...
amy 08.veeb 2011 18:50
ni nämma näeb välja:Y:D:P
Kristi K 04.okt 2010 14:37
Väga mega magus ja tuli täpselt selline nagu Nigella saates...:)
K. 27.sept 2010 01:51
Liiga magus. Üks kehvematest asjadest, mida teinud olen.
20krissu10 01.aug 2010 16:04
Ma ei saa lihtsal seda tegemata jätta. Kui juba pildi peal tundub nii isuäratav siis mis on päriselt.
Kerttttu 06.juuli 2010 22:18
Täiega hea ma tegin ja mulle maitses:D
Proovija 29.juuni 2010 09:15
Niisiis, proovisin ära panin vähem vahukomme, aga väga hea tuli! Oi, kui magus!
Annu 28.juuni 2010 10:21
Mitu vahukommi mul umbes vaja läheb? Ja kas need grillitavad vahukommid ka sobivad?
Annu 28.juuni 2010 09:57
Mitu grammi vahukomme mul vaja läheb?
Annu 28.juuni 2010 09:41
Eem, millist sokolaadi kasutada? Mida teie soovitaksite?
Tauno 04.juuni 2010 15:39
mmm .väga nämm
Inimene 24.mai 2010 19:19
isuäratav:) Türgis ma sõin seda:H
suvi 15.jaan 2010 17:33
mul ei jäänud see ükskord korralikult vahune vaid suhteliselt vedel, aga maitse oli ikka imehea!
shushka 28.dets 2009 05:04
Võibolla natuke sidruni, mandariini või apelsinikoort peale ja hapukat marja sisse. Tahan katsetada ära. Neile, kes ütlevad, et liiga magus: retseptis mainitud poolmagus ?okolaad ja kes videot on vaadanud siis näeb, et Nigella mainis tumedat ?okolaadi ehk siis jällegist mitte see ülimagus piima?okolaad, mis kipub vahel rõveduseni imal olema.
Liina 30.nov 2009 21:17
ehmatasin ka algul sellest ära, et nii vedel oli, aga tunnike külmas ja kõik on korras :) maitsev!
krisx 18.okt 2009 19:36
Alguses jääbki vedel. Kõik kokku segada ja siis paariks tunniks külmkappi. Peale seda tõmbab mõnusalt kreemiks ja ei ole pooltki enam nii magus ka muideks. Väga maitsev magustoit erilistele maiasmokkadele! :D Siin video ka kuidas Nigella seda meisterdab: http://www.youtu-
be.com/watch?v=0mf-
nXSX3qu4
Hobuhull 16.märts 2009 15:06
super nämma! mina, mu ode ja ema tegime seda, see on väa maitsev, aa kas keei teab kuidas selle niimoodi vahtu saab? me teime koik nii nagu kirjas,a meil ta oli täiesti vedel... natuke hiljem saime onneks natuke vahtu
kyylik.pri 15.märts 2009 17:07
Meie pere jaoks samuti liiga magus kraam. Muidu iseenesest hästi lihtne teha. Võibolla piirab seda magusust bitter ?okolaad. Peab sellega proovima.
liilia 08.märts 2009 16:43
näh...mul ei tulnud shokolaadiVAHT, kui vahukoore teise massi hulka segasin, siis läks justkui vedelamaks see värk :( Kas võis olla asi selles, et shokolaadisegu oli liiga soe? Sest kuum ta olla ei saanud...oli natukene vahet, ennem kui vahukoore lisasin. Või juhtub temaga veel midagi külmikus seistes? Just panin kappi
kiiiisu 04.märts 2009 11:15
kasutasin seda tordi kreemina-lisasin vaid ?elatiini-väga hea tuli:P
neiutar 02.märts 2009 19:40
mulle ei maitsenud :(
Karter 28.veeb 2009 15:28
:Y njämm.
reet 28.veeb 2009 07:35
tegin kohe järgi ja ei pettunud.:)
12