Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Amaretto-likööriga vahukooredessert (syllabub)

Kreemid, pudingid ja vahud

Amaretto-likööriga vahukooredessert (syllabub)

Nigella Lawson Nigella Ekspress
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Nigella Express
Selles retseptis Inglise ja Itaalia traditsioonid segunevad: alkoholiga vahukooredessert (syllabub) on ehtinglaslik, kuid kasutatud liköör omakorda üdini itaallaslik. Murendatud amaretti-küpsised loovad kontrasti immutatud biskviidi ja pehme vahukoore vahel. Kuna see magustoit maitseb imehästi ja valmib vaid mõne hetkega, on see nagu loodud pidulikule õhtusöögile stiilse punkti panemiseks.

15 minutit

Retsept
portsjonile
75 ml Amaretto liköör
2 sl Suhkur
1 sl Sidrunimahl
2.5 dl Vahukoor
250 g pehmed mandliküpsised
Kalla amaretto-liköör kaussi koos suhkru ja sidrunimahlaga, vispelda segamini. Lisa vahukoor ja vahusta segu paksuks, kuid pehmeks ja voogavaks massiks. Võta 4 klaasi (mahuga umbes 150 ml) ja murenda igaühte 2 väikest mandliküpsist. Tõsta vahukooresegu klaasidesse murendatud küpsiste peale. Murenda veel paar küpsist ja puista saadud kuldne puru kõikide klaaside peale. Paku ülejäänud küpsiseid koos magustoiduga.

KOMMENTAARID

Goofi 05.jaan 2010 20:36
Kuna ma mandliküpsiseid ei suutnud kusagilt leida, siis tegin piparkookidega :P ja likööri panin kah veidi vähem, väga hea tuli :). Teen teinekordki :Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes