Magustoidud ja maiustused  » Kreemid, pudingid ja vahud

Ploomi-trifle

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Õhuline ploomivaht, kus on tunda ploomide pikantsust, sobib hästi biskviitküpsiste või vahvlitorudega. Ploomide asemel võid kasutada ka kreeke või kirsse.
Kogus: 6 portsjonit
Keeda poolitatud ja kividest puhastatud ploomid nõrgal kuumusel suhkruga pehmeks. Jahuta ja püreeri. Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munakollased ploomisegusse. Sega želatiinipulber veega, sulata kuumaveevannis ja kalla ploomisegu hulka. Vahusta koor ja sega ploomisegusse. Vahusta munavalged ja lisa vähehaaval suhkur. Tõsta munavalgevaht ettevaatlikult ploomisegusse. Kalla pokaalidesse ja pane 3 tunniks külmkappi tarduma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 18.sept 2009 15:11
just :) Aga Talleggi mune kasutades ei ole mina isegi seda pesemise vigurit teinud. Usaldan korralikku tootjat, kus toodangut pidevalt kontrollitakse.
koogel-moogel 18.sept 2009 11:08
salmonella ON munakoorel. ja munakoort purustades puutub sisu paratamatult kokku ka koore välisküljega. eriti, kui püüad lumepallisupi jaoks kollast ja valget eraldada - enamasti solgutatakse siis kollast ühest koorest teise ja munavalge jookseb rõõmsalt mööda koore väliskülge alla ;)
svenartur 17.sept 2009 14:28
Ei ta päris ikka nii ei ole et munakoorel. Olen näinud väga haiget last kes sõi lumepallisuppi.
NurrMarta 17.sept 2009 14:26
ma siin nüüd parafraseeriks, et aga kuidas jääb gripiga, kui julged rahva hulgas liikuda ;) Salmonelloosibak-
terid on munakoorel. Kui väga pelgad, siis pese munad enne koore purustamist kuuma veega.
svenartur 17.sept 2009 14:23
Aga kuidas jääb salmonelloosiga kui tooreid mune süüa?
NurrMarta 17.sept 2009 14:23
See pilt küll retseptiga kokku ei sobi - retseptis tuli nii vahukoor ku imunavalged ploomisegu hulka segada, mitte kihiti paigutada? Pilt ise on loomulikult kaunis, nagu Heinmaa pildid ikka :)
1