Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Kreembrülee Masala Chai teega

Kreemid, pudingid ja vahud

Kreembrülee Masala Chai teega

Angeelika Kang Tee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kuulsat prantsuse magustoitu annab maitsestada ka näiteks teega. Sobib suurepäraselt serveerimiseks Masala Chai teega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
6 dl Rõõsk koor 35%-line
4 sl Masala Chai teepuru
0.5 dl Suhkur
8 tk Munakollane
1 tl Vanillsuhkur
Tuhksuhkur (pealepuistamiseks)
Kuumuta koor ja teepuru kastrulis keemiseni. Tõsta tulelt, lase 5 minutit maitsestuda ja kurna. Sega munakollased ja suhkur. Vispelda koor munakollasesegu hulka. Vala mass tagasi kastrulisse, aseta kuumaveevanni kohale ja kuumuta pidevalt segades umbes 15 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Selle konsistents peaks olema umbes nagu vahustamata külmal vahukoorel (ei tohi muutuda vanillikastmeks, muidu läheb ahjus küpsetades tükki). Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala kreembrülee 2/3 ulatuses ahjupannile
asetatud vormidesse. Kalla ahjupannile nii palju sooja vett, et vormid oleksid 2/3 ulatuses vees. Küpseta ahjus 15 minutit. Kui brüleekreemi on vormis rohkem, pikeneb ka vesivannis küpsetamise aeg. Võta välja, jahuta ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis. Kreembrülee võid valmistada ka päev varem ja hoida vorme kuni karamellistamiseni külmkapis. Sõelu peale kiht tuhksuhkrut ja karamellista leeklambiga või 250-kraadises ahjus grillelemendi all. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke