Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Inglise sidrunipuding

Kreemid, pudingid ja vahud

Inglise sidrunipuding

Lia Virkus Desserdid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt tsitruseline järelroog meenutab nii maitselt kui ka olemuselt inglise kuulsat kreemi lemon curd. Serveeri magustoitu soovi korral vahukoorega, mis tasakaalustab sidruni hapukust.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
50 g Toasoe või
2 dl Suhkur
1 tk Sidrun (riivitud koor)
1 dl Sidrun (värskelt pressitud mahl)
3 tk Muna
1 dl Nisujahu
2.5 dl Piim
Tuhksuhkur
Vahukoor (serveerimiseks, soovi korral)
1. Vahusta või, suhkur ja riivitud sidrunikoor kreemjaks (seda võid teha ka köögikombainis). Lisa sidrunist pressitud mahl, munakollased, jahu ja piim ning sega, kuni saad ühtlase vahu.

2. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks ja sega kokku sidrunivahuga. Kalla vaht võiga määritud ahjuvormi ja tõsta vorm veevanni.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus 45‒50 minutit, kuni vorm on pealt pruun ja sisu sarnaneb kreemja lemon curd’iga. Lase jahtuda, sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri soovi korral vahukoorega.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 04.märts 2014 17:38
Kui ahi on ägedavõitu, katke vorm fooliumiga ja eemaldage see veidi aega ehk 5-10 minutit enne valmimist.
Pauline 03.märts 2014 11:58
Kuidagi pealt läks esimese 10 minutiga pruuniks . Ei tea nüüd , kas peaks kõik 45 minutit hoidma .
Triin 21.nov 2013 17:52
väga hea tuli välja selle retsepti järgi. ei kasutanud veevanni, aga alla puistasin võiga segatud kaerahelbeid. ja sisse veel rosinaid. hinne 5.
lauritte 19.nov 2013 14:36
maitsev, ja vägagi lihtne olen teinud nüütseks 3 korda.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke