Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kihiline magusroog kirssidest, täisteraleivast, vahukoorest ja shokolaadist.
Kiudainerikas
Retsept
1 kg kirsse
100 g suhkrut
1 pakike vanillsuhkrut
200 g täisteraleiba
3 sl kirsilikööri
50 g poolmõru shokolaadi
200 ml vahukoort
50 g tuhksuhkrut
200 ml creme fraiche´i
kaunistamiseks shokolaadilaaste
Eemalda kirssidelt kausi kohal kivid, et koguda kokku väljavoolav mahl. Pane kirsid koos väljavoolanud mahla, suhkru ja vanillsuhkruga potti keema, kurna. Murenda pisikesteks tükkideks leib. Vala leivapurule kirsiliköör ja u 400 ml sooja kirsikeeduvedelikku, lase tõmmata niikaua, kuni mahl on täielikult leivasse imendunud. Riivi shokolaad ja sega leivamassi hulka. Klopi vahukoor, creme fraiche ja tuhksuhkur tugevaks vahuks.
Lao klaaskaussi vaheldumisi kirsid, leivamass ja koorsegu. Jäta viimaseks kihiks kooresegu, riputa peale shokolaadilaaste.
 

KOMMENTAARID

Kaiakata 22.veeb 2005 16:20
Sama magustoit on superhea ka värskete mustade sõstardega. Olen kasutanud lihtsalt riivleiva ja shokolaadipuru segu immutatud leiva asemel ning see on samuti väga hea.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes