Magustoidud ja maiustused  » Kreemid, pudingid ja vahud

Õhuline bubert

Keskmine hinne: 3.6 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Bubert jahust.
1 l piima
6 muna
1.5 dl suhkrut
6 sl nisujahu
2 tl vanillsuhkrut
veidi soola

Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased tavalise ja vanillsuhkruga tugevaks vahuks, sega juurde jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, maitsesta soolaga. Kuumuta piim keemiseni. Lisa munakollastele veidi piima, sega ja vala segu kuuma piima hulka. Kuumuta segades, kuni segu pakseneb.
Lisa vahustatud munavalged. Kuumuta kergelt läbi ja tõsta jahtuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
rass 11.märts 2015 19:39
ettevaatust! kui muna- ja jahusegu valate kuuma piima sisse siis ärge munege, vaid hakake kohe segama! muidu läheb segu tükki ja kogu toit mokas.
edka 04.märts 2012 12:15
Mäletan ka, et esialgne bubert tehti ikka jahuga ning manna on juurde tulnud hiljem. Ise olen teinud ka riisihelvestega ja väga hea sai. Minu lapsed on nüüdseks juba 30 ligi kuid lapsena sõid nad väga bubertit ja teisi kodus tehtud magustoite ning seda siiani. Kuid tean ühe tuttava pealt, kes samuti ostab magustoite poest ja lapsed nähes midagi teistsugust, keelduvad kodusest magustoidust kuna nad pole seda varem näinud ega saanud :)
Iidz 04.aug 2011 19:28
mulle maitseb, maitses juba lapsepõlves...samas minu lapsed seda ei soovi
Helle 01.aug 2010 10:55
Mina olen kindlalt Simonaga sama meelt! Ma arvan ka,et klee võib kirjeldada ka "sametsupi" valmistamist.Lumepal-
lide ja sametsupi vahe on ainult vahust.munavalge lisamises,esimese puhul on segamine peaaegu olematu aga teisel variandil,segatakse rohkem munavalge lisamisel.Mu oma kogemused kah,üks lastest ei söönud magustoitu just nimelt nende valgete pallide pärast:R
Simona 22.jaan 2010 11:30
Esmalt oli pubert ikka jahuga ja siis hakati eksperimenteerima mannaga! Lumepallisupp ujuvate saartega on hoopis teine tera :)
merilin 22.mai 2006 18:17
Ilma mannata, aga munaga tehakse ujuvad saared. Bubertisse käib ikka manna ka (päris vanasti vist pandi jahu manna asemel).
klee 22.mai 2006 17:46
Mulle meenub, et vanasti kull jahu või mannat ei lisatud. Minumee-
lest vahustati munakollased ja valged eraldi.. Piim potis lasti keema, munakollaste hulka segati mingi kogus keeva piima, siis valati segu potis keeva piima hulka. Keegati paksenemiseni. Seejärel segati sisse vahustatud munavalge. Keetmine lõpetati.
chewing 26.jaan 2006 18:37
päris normaalne paistab...aga vaatame teisi ka
1