Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Valge šokolaadi vaht vaarikakastmega

Kreemid, pudingid ja vahud

Valge šokolaadi vaht vaarikakastmega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suus sulavat mousse´i tasakaalustab hapukas vaarikakaste. Sobib serveerida ka väikestes pokaalides ja ilma kastmeta.
Retsept
portsjonile
200 g valge shokolaad
2 sl marjaliköör
1 dl hapukoor
2 tk munavalge
sool
2 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
1.5 dl vahukoor
KASTE
500 g vaarikad (värsked või külmutatud)
2 sl tuhksuhkur
kaunistuseks piparmündi- või melissilehed
Tükelda valge šokolaad ja sulata vesivannil. Lisa marjaliköör ning seejärel hapukoor. Vahusta ühes anumas munavalged vanillsuhkruga, teises vahukoor. Lisa veidi jahtunud shokolaadile munavalgevaht ja vahukoor, sega ühtlaseks. Vala magustoit kaussi (või pokaalidesse) ning lase 2 tundi külmas seista. Püreeri kastmemarjad ja sega hulka tuhksuhkur. Vala taldrikule veidi püreed ja tõsta sellele külma vette kastetud supilusikaga mousse'i. Kaunista piparmündi- või melissilehtedega. 

KOMMENTAARID

NurrMarta 31.juuli 2008 20:56
Mäletan siiani, kuidas üks eriti ülber kelner Pariisis varjamatult irvitas, kui ma ka "musseed" tellisin. Ei mõju enesehinnangule kuigi hästi. :D See "mousse" hääldatakse "muss". Ja omastav kääne retsepti sissejuhatuses tuleb siis mousse'i :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool