Magustoidud ja maiustused  » Kreemid, pudingid ja vahud

Kohvi-mousse ehk kohvivaht

Keskmine hinne: 3.33 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Mousse ehk vaht on populaarne prantsuse magustoit, mis võlub oma kerguse ja lihtsusega.
Kogus: 4 portsjonit
Kuumuta kastrulis piim ja kohv keemiseni, sega ühtlaseks ning tõsta tulelt. Eralda munakollased valgetest. Sega kausis omavahel munarebud ja suhkur, vala pidevalt segades juurde piimakohv. Kalla kastrulisse tagasi ning kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt ja jahuta. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema või sega želatiinipulber veega ja lase paisuda 5 minutit. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ning sega vähese kuuma veega. Paisutatud želatiin sulata kuumaveevannis. Jahuta želatiinisegu. Mikserda koor ja munavalged eraldi kaussides kohevaks vahuks. Nirista želatiinisegu piima-munasegusse ning töötle ühtlaseks. Sega õrnalt juurde vahukoor ja kõige lõpuks munavalged. Jaga mass pokaalidesse või ühte suuremasse kaussi ning hoia külmkapis 2 tundi.Raputa kaunistuseks peale hakitud pähkleid.
Kogused on mõeldud 4-6 inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
rele3 16.veeb 2013 19:28
maitses väga, suht magus
-Kirsi- 21.nov 2010 13:40
Väga väga hea õhuline magustoit!
kassu 13.märts 2010 17:25
kas ilma vahukooreta saab ka teha vä??
NurrMarta 29.jaan 2010 19:39
Tõepoolest :D Mina olen üks hullemaid tähenärijaid, aga siin ei ole küll midagi viriseda. Ave, kindlasti oleks nii viisakas vormis esitatud keelenõuandeid vaja mõnedel naljakatel postimüügikataloogi-
del, kus on vaimuvälgatused stiilis "selle panniga õnnestud kindlasti". Jõudu edaspidiseks!
liisbet13 29.jaan 2010 12:52
Võimalik, et esimese kommentaatori puhul oli tegu töötu eesti keele toimetajaga, kes siin ennast natuke välja elas:) Või siis lihtsalt tähenärijaga. Ma ise olen ka suur tähenärija, aga siinses keskkonnas ma ei näe sellistes lausetes mingit probleemi, iseasi, kas need korrektsed on - tõenäoliselt tuleb selle retsepti järgi vaaritades välja ikka söök, mitte uued ilmakodanikud.:D
Elvi 25.jaan 2010 11:52
Väga maitsev ja lihtne.Vaid üks rumal ja arusaamatu kokk võib sedasi arvustada. Inimest hinnatakse ju ta tegude järgi!.Samamoodi arvustab ta ka Sille toidublogis.Kui ta oleks nii väga tark ja osav,siis ta selliselt ei käituks.Teistele kõikidele aga julget pealehakkamist kokanduse vallas! ikka kaunist!
kaisu060 24.jaan 2010 23:25
Ei maksa nii noriv olla :D, Retsept on super hästi arusaadav. See mis puutub sulgudesse jäävasse, siis seda kohtab palju siin retseptides ja pole siiamaani kellelegi jäänud muljet, et retsepti järgi võib valmistada limiteeritud arv inimesi. Arvan, et viga on Teis, Ave :)
Ave 24.jaan 2010 17:07
See toit on kindlasti maitsev, aga seda on väga raske valmistada, sest keeleliselt on retsept kohutav. Palun see retsept eesti keelt valdaval inimesel korrigeerida. (-
Retsept on mõeldud 4-6 inimesele; tähendab ju, et retsepti järgi võib valmistada 4-6 inimest. Õige oleks: Kogusest jagub 4-6le inimesele)
1