Magustoidud ja maiustused  » Maiustused

Kärjemaius (hokey pokey)

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella Ekspress Autor: Nigella Lawson
Hokey pokey on selle kärjekujulise magustoidu kornikeelne nimi. See maitseb imehästi kuldseteks kildudeks murtuna või koos hõrgu vanillijäätisega. Minu arvates on see ideaalne külakost – parem kui lilled, mis tuleb vaasi pista, ja parem kui šokolaad, mis võetakse tavaliselt viisakalt naeratades vastu ja poetatakse kuskile ära. Kogemus näitab, et minu kärjemaiusele ei suuda keegi „ei” öelda. Siinsetest kogustest ei saa just suurt portsu – väikse koogivormi (diameetriga 12 cm ja sügavusega 6 cm) jagu –, aga rohkem ei saagi seda süüa, kui sa just ei taha oma hambaarsti hauda ajada.
Sega suhkur ja siirup kastrulis läbi, enne kui kastruli tulele paned. Kui kastrul on tulel, ära enam sega. Pane kastrul tulele ja lase segul sulada, muutuda kleepuvaks massiks ja seejärel vahtrasiirupi värvi mullitavaks karamelliks – selleks kulub umbes 3 minutit. Tõsta kastrul tulelt, sega juurde söögisooda ja lase siirupil muutuda õhuliseks helekuldseks kogumiks. Kummuta see kohe küpsetuspaberile või võitatud fooliumile. Kui mass on hangunud, tambi see väikesteks läikivateks tükkideks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sirje 15.sept 2012 10:18
kunagi oli seda siirupit ka stocmannis saada
Diamond 10.jaan 2011 16:50
Minul ei tulnud välja, läks ilusti vahule, võinoh, peale sooda lisamist, aga jäi nätske.
Getu 19.nov 2010 12:15
to --- Nigella on tõesti VÄGA hea kokk :D Kui võimalus tuleb vaatan ikka saatet. Ma teen kooli jõululaadaks kärjemaiust. Looda siiralt et see tuleb ikka söödav xD
iuyt 25.aug 2010 16:21
tegelikult pannakse sinna maisisiirupi asemel tavalist mett
--- 08.aug 2010 03:20
Aga muide, Nigella on väga hea kokk(Y):P
--- 08.aug 2010 03:17
Kuskil oli kirjas, et lihtsalt hele siirup, käisin poes ja ostsin kirsisiirupi.:D Tuli sinine kleepuv PLÖGA ja siis seisis külmkapis jube kaua, keegi ei tahtnud.:D
Hookuspookus. 08.aug 2010 03:14
Tegin ise suhkrusiirupi ja väga normaalne, kuigi paistis ausaltöeldes pildil parem ja soodat läks ka vist natuke palju, sest kui ära tahkus, siis maitsesin ja selline soolakas maitse jäi.. Võiks tõesti proovida seda tuhksuhkruga, loodan, et see veel parem.;)
Mann 26.juuli 2010 15:55
Proovisin seda vähemalt viis korda tavalise suhkru ja heleda suhkrusiirupiga teha, kuid iga kord jäi nätske ja kange soodamaitsega. Siis lugesin Nigella kodulehelt, et tema kasutas caster sugar'it ja golden syrup'it. Toksisin caster sugar sõnastikku ja vasteks tuli tuhksuhkur. Seekord tegingi seda tuhksuhkruga (seda kulus küll palju, aga tulemus oli seda väärt) ja Marks ja Spencer'i uuest toidupoest ostetud inglise golden syrup'iga. Segu läks ilusti vahtu ja muutus natukese ootamise järel kõvaks, nagu ka Nigella saates. Sellest oli mõnus tükke murda ja suhu pista. Maitse oli väga hea. Tavalise suhkruga see mul kordagi ei õnnestunud.
Allu 22.jaan 2010 11:44
niisiis, täna tegin kolmandat korda (kaks esimest korda läks metsa) proovisin siis nii : mõõtsin suhkru kilekotti tampisin pudrunuiaga u. 3 minutit panin suhkru potti tampisin veel natuke ja lisasin 100g-le grammile suhkrule 3x 15 ml suhkrusiirupit sulatasin keskmisel kuumusel 2 minutit ja kolm minutit sulatasin täis kuumusel lisasin sooda segasin ruttu ja kallasin küpsetuspaberile ja tundub et viga oligi suhkrus kuna suhkur ei jõudnud ära sulada enne ja siirupit sai ka palju . Algul tegin raamatu järgi ja seal ütles et segu mis on sulanud peaks olema vahtra siirupi sugune. Loodan et kedagi aitab see tekst siin natuke.
mecaxxx 21.jaan 2010 13:12
Mina tegin ka heleda suhkrusiirupiga, kuna meie oma poes maisisiirupit ei olnud ja sellepärast ekstra linna ka ei hakka söitma, tulemus oli minu jaoks supper, väga mönus maiustus :)
Sirettttt 27.dets 2009 18:13
olen mitu korda teinud ,aga kasutasin heledat suhkrusiirupit , kuna maisisiirupit ei leidnud .
Kairi 15.dets 2009 16:47
Tere, mina tegin seda miski 7,8 korda, enne kui õnnestus. Küll jäi liiga nätske siis kõrbes liiga ära jne. Oluline on jah siirupit mitte liiga palju panna ning kui juba kuumutad, siis mitte seda segada. Olen teinud heleda siirupiga ja tuli välja küll.
kiks 24.juuli 2009 14:56
nii just tegin .. kuna maisisiirupit polnud, võtsin tavalise vaarikasiirupi ning pärast avastasin et soodat ka pole, siis panin küpsetuspulbrit , präegult ootan kuni jahtub, :d
Mirjam 21.juuli 2009 21:19
proovisin. esimene katse, no peaaegu õnnestus. lugedes seda, mis lingi ma andsin keerasin oma pliidi esialgu 2 peale (kokku 6erinevat kuumust), no oota ja oota. keerasin 3le. ikka liiga kaua. keerasin siis lõpuks 4 peale. ja no jäingi sinna 3-4 vahele lõksima. vahepeal vehkisin panniga keerutada (umbes nagu pannkoogi taigent laiali kallutades), mullitama peaks ta umbes 4-5 minutit, mina lasin liiga kaua, tuli kõrbenud maitse natuke. isegi kui sa arvad et ta liiga aeglaselt läheb ja üldse ei liigu, ÄRA MINE PANNI JUUREST ÄRA! ma vaatasin korra telekat, ja see saigi saatuslikuks. soodaga sai küll ilusti tehtud (kindlasti kasutage visplit, ja ruttu-ruttu segada ja siis kohe küpsetuspaberile tahkuma). jäi ta vahune, ei olnud nätske, aga tunda oli sooda maitset ja nats ka kõrbenud. proovin millalgi veel. :)
Mirjam 21.juuli 2009 17:10
http://www.cupcake-
project.com/2008/11/-
hokey-pokey-nigella-
lawson.html lugege
seda, kes inglise keelt oskab :) lähen ka kohe proovima :D
Liisu 14.juuli 2009 17:18
liiga nätske,kleepuv tuli. ei purune ka nii nagu vaja. vb siirupit sai liiga palju aga maitse oli kaa ikka väga rõve.
Emily 23.juuni 2009 12:34
väga hea eriti veel vanilje jäätise ja meloniga!soovitan soojalt!:Y
Brix 10.mai 2009 13:42
Tegin ka, tumeda suhkrusiirupiga. Tuli välja nätseke aga maitse oli ok.
Hindaja 06.apr 2009 10:49
proovisin teha........no ma ei tea, minu maitse järgi see on täielik fui....
shallalallal 29.märts 2009 20:15
ma proovisin seda teha tavalise suhkru siirupiga, tuleb muidu välja küll, aga kõrvetasin liiga ära;)
Katre 26.märts 2009 16:09
Jääb kuidagi nätske... kuigi sai koostisosi pandud nii nagu kirjas :( Kuidas teil välja tuli ja kas lisasite midagi muud juurde, et tuli õhuline?
Atsinna 24.märts 2009 20:28
Karina, võid julgelt kõrvetada teraspottides, ei juhtu mitte midagi kurjakuulutavat potiga. Vanasti sai tihti kõrvetatud suhkrut karamellkisselli jaoks, sel ajal olid alumiiniumpotid ja emailpotid, ka nemad jäid ellu.
Karina 24.märts 2009 16:30
Kes on teinud - kuidas potile mõjus? Mulle tundub suhkru kõrvetamine potis väga kurjakuulutav ettevõtmine (ei raatsiks peale ühe magustoidu tegemist uut potti ostma hakata)
fullagrace 21.märts 2009 22:12
Kas teate miks mul see asi tuli valja natske ja mitte krobe? Hambad kukuvad suust ara. Suda on niiiiii paha et....oi oi oi
Margit85522 20.märts 2009 22:11
Täna tegin siis seda ja ausalt öeldes pole see nüüd küll mul uus lemmik :( Kahjuks või siiski pigem õnneks (no paljas suhkur ju tegelt). Aga no teistele võib meeldida.
12