Uudiskiri Instagram Facebook
 
Maiustused

Mandlipralineed ehk pähklid karamellis

Maiustused

Mandlipralineed ehk pähklid karamellis

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Mandlipralinee on hea niisama krõbistamiseks. Sellest lõigatud viiludest annab meisterdada ka efektseid tordi- või magustoidu kaunistusi.

20-40 min

Retsept
portsjonile
Mandlid või
100 g Mandlilaastud
100 g Suhkur
60 ml Vesi
Pane mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit. Kalla suhkur ja vesi paksupõhjalisse potti. Kuumuta madalal kuumusel, pidevalt segades, kuniks suhkur on täielikult lahustunud. Selleks kulub umbes 5 minutit. Tõsta kuumust ja keeda segu veel umbes 5 minutit, kuni saavutad kauni pruunika massi. Lisa viimasel minutil ahjust võetud mandlid või mandlilaastud. Sega kiirelt, et mandlid oleksid üleni karamellised. Kummuta segu küpsetuspaberiga kaetud alusele. Lusikate abiga silu saadud massist kiiresti võimalikult ühtlane ja õhuke kiht. Lase mõnda aega taheneda ja lõika terava noaga soovitud suurusega tükid.

KOMMENTAARID

Kätz 29.dets 2011 12:30
Umbe plätserdamine on,tegin täpselt koguste järgi aga tundus et suhkrumassi jäi kuidagi väheseks, mandlid ei tahtnud kokku kleepuda.Aga maitse ja lõhn selle eest on super super! :) Järgmine kord panen suhkurt natukene rohkem ;)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes