Magustoidud ja maiustused  » Maiustused

Isetehtud Raffaello kommid

Keskmine hinne: 3.71 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Lumivalge unistus maitsete keeles.
Valmistusaeg: 40-60 min

+ 3 tundi tahenemiseks

Sega kondenspiim, piimapulber ja toasoe või ühtlaseks ja pane vähemalt 3 tunniks külmkappi. Purusta vahvlid kohviveskiga täiesti peeneks jahuks ja pane kõrvale.
Võta pool lusikatäit tahenenud täidist, suru see mandli ümber ja moodusta pallike. Kõige parem on seda teha külmade kätega, sest mass kipub kiiresti sulama. Veereta pallikest vahvlipuru sees ja aseta taas mõneks tunniks külmkappi tahenema.
Sulata valge šokolaad veevanni kohal. Veereta komme ühekaupa šokolaadis, nõruta neid kahvli peal pisut hoides, et üleliigne šokolaad ära voolaks ja tõsta kookoshelveste sisse, veereta pallike kookoshelvestega kokku ja aseta vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema.
Sellest kogusest tuleb 8-10 kommi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mirjam 09.märts 2014 20:57
Mis kondentspiima kasutasite? Praegu kasutasime seda uues "mugavas" pakis varianti. Kuna pallikesi on samuti raske voolida, siis äkki on asi kondentspiima valikus?
Siiri Kirikal 10.dets 2013 09:24
Siin on kasutatud beebipiimapulbrit.
anu 09.dets 2013 19:35
Tere, kas keegi oskab mind valgustada piimapulbri osas?? kasvõi tootjast oleks abi! olen sellekohapealt natuke kohtlane :)
aveli 01.nov 2013 16:06
saab ka lihtsamalt ja kalorivaesemalt..-
võtta ricotta kohupiima ja kookoshelbeid, suhkrut, segada massiks..mässida mandlile ümber ja veeretada kookoshelvestes..-
panna külma tahenema..mulle küll meeldivad..:)
siirikirikal 27.nov 2012 12:19
Eva Palu lisab: Selle retsepti järgi on ikka võimalik ümaraid komme teha. Kasutada tuleks kvaliteetseid tooteid, sealhulgas 82% võid, võtta appi külmkapp ja kasvõi kilekindad - kommikeste voolimine on tõepoolest keerulisem kui näiteks plastiliini voolimine, aga see-eest ootab teid kreemine tulemus. Kui kommikesed on vahvlipurused, saab neid juba julgemalt ümaraks voolida, seetõttu kastke julgelt vahvlipuru sisse.
remara 27.nov 2012 11:59
Täiesti vormitavad kui kasutate võid.olen teinud kaks korda,külmkapis olen enne vormimist hoidnud ligi tund,Aga mida kauem seda parem pallikesi veeretada.Tulemusekd ilusad ümmargused pallid ja ka hiljem komme laual hoides ei muutu need pehmeks
kokaplika 26.nov 2012 20:04
jah, selles osas on õigus, et selle retsepti järgi pole võimalik sealt midagi asjaliku voolida. jäässe ei pannud vaid otsisin hoopis asjalikuma retsepti ja tegin neist kookose trühvlid. Maitse viis keele alla, kuju oli ilus ja täiesti raffaello maitse ka olemas. Selle erandiga vaid et ei olnud kreemitäidist eraldi. siinse retsepti järgi aga ei soovita teha, sest tegelikuses ei ole võimalik sellest kreemist midagi voolida. Kui siis vaid jäätades nagu eelnev kommenteerija tegi. Küll aga tundub see liigne tsirkus olema ja jäätamine kindlasti rikub ka asja kvaliteeti.
Triiiin 07.aug 2012 15:50
Kreem, mis seal sees olema peaks, jääb selle juhise järgi väga vedel, rääkimata külmade kätega vormimisest. Lusikatega sai plörakad tehtud, veeretatud kookose sees. Kui viies pall sai valmis, olid eelnevad juba lamedaks vajunud. Panin sügavkülma ja päev hiljem sai juba korralikud pallid neist voolida. Täitsa raffaello maitsega on need tõesti, kondenspiima pärast aga magusamad, kui muidu. ;)
1