Uudiskiri Instagram Facebook
 
Maiustused

Šokolaadiglasuuriga sufleekommid

Maiustused

Šokolaadiglasuuriga sufleekommid

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vedelikuks võib siin kasutada piima, mahla, smuutit või muud – oleneb, mis maitset soovid. Glasuurima peaks hästi kiiresti, et tarrend ei sulaks, ja siis kohe kiiresti külma tahkuma!

20-40 min

Retsept
6 tk Munakollane
1.75 dl Suhkur
Piim või
2 dl Mahl (kontsentreeritud)
100 g Või
Sidrunimahl (soovi korral)
9 lehte Želatiin
GLASUUR
200 g Šokolaad
1 spl Või
Pane želatiinilehed külma vette 10 minutiks likku. Vahusta munakollased suhkruga. Lisa vedelik, sega ja kuumuta nõrgal kuumusel paksenemiseni. Võta pliidilt ja lahusta segus želatiin. Sega hulka sulatatud või. Lase pisut jahtuda ja sega juurde sidrunimahl või -essents. Vala segu toidukilega kaetud vormi või karpi ja pane külmkappi tahkuma. Kui mass on tahke, võta vormist ja lõika sobiva suuruse ja kujuga tükkideks. Sulata šokolaad vesivannil. Veereta komme kiiresti šokolaadis, kuni nad on üleni kaetud, ja tõsta küpsetuspaberile. Lase külmkapis tahkuda.

Kogus umbes 600 grammi.

KOMMENTAARID

kristiina 20.apr 2013 13:00
mitu kommi sellest umbes saab ?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool