Uudiskiri Instagram Facebook
 
Maiustused

Karamellkommid

Maiustused

Karamellkommid

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Karamellkommide valmistamiseks oleks hea omada suhkrutermomeetrit. Nende kommide õnnestumiseks on
oluline jälgida õiget temperatuuri ja kiirelt tegutseda. Piparmündiõli ja glükoosi tasub küsida apteegist. Kogus 400 grammi.

üle 60 min

Retsept
6 dl Suhkur
2.5 dl Vesi
1.5 dl Glükoos
Piparmündiõli
1. Mõõda kõik ained potti ja kuumuta segades keemiseni. Kata pott kaanega ja kuumuta 110 kraadini. Võta kaas ära ja kuumuta edasi, kuni temperatuur on 150 kraadi. Selleks võib kuluda kuni tund.

2. Siis võta karamellist proov – lase tilgake külma veega täidetud klaasi. Tilk peab tahkuma, kuid jääma vormitavaks. Kui proov sobib, tõsta pott korraks külma veega anumasse, et keemine lõpeks.

3. Tõsta mass jahedale pinnale, nt õlitatud marmorplaadile. Lisa maitseks pipramündiõli või mõnd essentsi. Tõsta karamelli servad õlitatud spaatliga keskele kokku. Mudi käte vahel, võimalusel kasuta kummikindaid.

4. Nüüd pead toimetama nii kiiresti, kui saad. Mudi, kuni mass läheb heledamaks. Vormi sellest meelepärase kujuga kommid. Puista üle tuhksuhkruga, siis kommid ei kleepu.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga