Magustoidud ja maiustused  » Maiustused

Mõnus marjamarmelaad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Marmelaadi puhul on soovitav võtta tugeva maitsega marju või puuvilju, mis varjutavad agar-agari maitset.
Kõvemate viljade puhul, mis mahla vähem välja annavad, võib neid kuluda rohkem, kui retseptis antud. Samuti võib suhkru kogus eri viljade puhul erineda. Maitseks sobib lisada ka sidrunimahla. Kogus 450 grammi.
Valmistusaeg: üle 60 min

1 tund 10 min + min 6 tundi leotamiseks + tardub vähemalt 4 tundi

1. Pane agar-agar pooleks päevaks või ööks külma veega likku. Kalla potti, mõõda juurde suhkur ja keeda tasasel tulel aegajalt segades kuni 1 tund või kuni vedelik pakseneb. Lase pisut jahtuda, kuid mitte
liigselt, et see juba tarretuma hakkaks.

2. Püreeri eraldi marjad ja kiivide viljaliha ning hõõru läbi tiheda sõela. Sega kumbki püree agar-agari lahusega. Lisa sidrunimahl ja alkohol.

3. Tõsta segu kommivormidesse või vala toidukilega kaetud neljakandilisse karpi. Lase tarduda. Lõika kuubikuteks või võta vormist ja veereta suhkrus.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa