Magustoidud ja maiustused  » Maiustused

Kukekommid

Keskmine hinne: 3.26 Allikas: Toidutare.ee Autor: Eva Pärtel
1. Kukekommide tegemiseks pane esiteks valmis vormid. Tänapäeval on lausa luksuseks silikoonist kommivormid, mida määrima ei pea. Kui silikooni asemel on kasutada metallist vormid, määri need hästi kergelt õliga.

2. Pane valmis ka pulgad (hambatikud või spetsiaalsed kommipulgad).

3. Pane 200 grammi suhkrut kuiva, soovitavalt paksema põhjaga potti ning aseta keskmise kuumusega pliidile. Suhkur hakkab aegapidi sulama. Ära mingil juhul seda lusikaga sega, vaid kalluta potti, et suhkur  ühtlasemalt sulaks. Kui see hakkab liigselt mõnest kohast pruunistuma, võib kuumus liiga kange olla (alanda kuumust).

4. Kui suhkur on sulanud ja sellel on kena kuldpruun, kergelt tumedam jume, eemalda pott tulelt ja kalla mass vormidesse ja kui see on pisut tahenemas, aseta sisse ka pulk (näiteks hambatikk). Ettevaatust, suhkur on lausa põletavalt tuline!  Lase jahtuda ja taheneda ning kukekommid ongi lutsutamiseks valmis.


Kui Sul vorme ei ole…
Muidugi saad kõige uhkemad kommid spetsiaalsetes vormides. Kuid sama magusa tulemuse saab ka ilma vormita! Mõlemal juhul oota, mil suhkur on tahenenud ning eemalda paberilt/lusika küljest.

Variant 1 - Nirista lihtsalt küpsetuspaberile ümmarguse kettana, pane kommikese keskele sisse pulk.
Variant 2 – Määri lusikas kergelt õliga ja nirista sulanud suhkur selle sisse, aseta kommikese keskele taas pulk.

Nipp!
Suhkrupoti saad puhtaks lihtsasti nii: kalla vesi potti ja lase sellel pool tundi liguneda. Suhkur sulab lihtsalt üles.  
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa