Uudiskiri Instagram Facebook
 
Maiustused

Kass Arturi kook

Maiustused

Kass Arturi kook

Merilin Siimpoeg
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Polven Foods
Tore on taasavastada need vanad head ja kodused koogid, mille järgi ikka ja jälle igatsus tuleb. Kass Artur on kindlasti üks nendest. Nii puhtad ja lihtsad maitsed ja nii uskumatult nostalgiline! Selleks, et Kass Arturi valmistamine võimalikult lihtsalt läheks ja iirisekommide paberist lahtikeerutamise vaev ära jääks, kasutasin "JAANI" keedetud kondenspiima, mille maitse ja tekstuur on kui pehmel iirisel.
Retsept
130 g Maisipulgakesed
380 g JAANI keedetud kondenspiim
125 g Või
1. Pane keedetud kondenspiim koos võitükkidega potti ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni saad ühtlase massi.

2. Tõsta maisipulgad suurde kaussi ja vala karamelline mass maisipulkade peale.

3. Sega kõik läbi ja vormi küpsetuspaberi abil pikk "vorst". Hoia 3 tundi külmkapis ja lõika siis meelepärased koogiviilud.

KOMMENTAARID

Liisi 10.apr 2015 13:52
Mina proovisin keedetud kondenspiimaga. Jäi väga hea. Iirisekomme peab paberist lahti keerutama ja siis komme sulatama, aga keedetud kondenspiim ongi ju tegelikult iiriskomm, ainult et veidi kreemjamal kujul :)
merra 20.märts 2015 14:55
Mina teen Kass Arturi kooki hoopis iiristega mitte kondentspiimaga. Tuleb ikkai nämm.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes