Magustoidud ja maiustused  » Maiustused

Punase sõstra ja valge šokolaadi kook

Keskmine hinne: 3.88 Allikas: Sõstratoidud Autor: Lia Virkus
Kaunid koogid, mille maitses sõstarde hapukus tasakaalustab hästi valge šokolaadi magususe. Vaieldamatu suvehitt.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + vähemalt 2 tundi sügavkülmas

1. Sulata või ja šokolaad veevannil, tõsta tulelt ja lase hetke jahtuda. Sega siis hulka munakollane.

2. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Lisa suhkur ja sidrunist pressitud mahl ning jätka vahustamist, kuni beseevaht on tugev ja kõva.

3. Sega ettevaatlikult hulka sulašokolaadi-või-munasegu.

4. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud väikesele ahjuplaadile (20x30 cm). Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 20 minutit. Lase jahtuda.

5. Samal ajal valmista täidis. Sega kausis munavalge, suhkrud ja laimist pressitud mahl ning vahusta mikseriga veevannil kõvaks läikivaks vahuks. Tõsta veevannilt ära ja jäta jahtuma, aeg-ajalt vahustades, kuni vaht on külm.

6. Vahusta koor kergelt. Püreesta sõstrad ja sega koos vahustatud koorega ettevaatlikult munavalgevahu hulka.

7. Laota täidis jahtunud põhjale ja pane kook vähemalt 4 tunniks sügavkülma.

8. Lõika tükkideks ja kaunista tervete sõstrakobaratega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
reelika 15.jaan 2016 14:47
Soovitaksin teha digestiv küpsistest põhja,mida tavaliselt sügavkülma kookidele teen. Siis on kindel, et põhi õnnestub.
lii-sandra 08.nov 2015 17:33
minu lemmik on valge zokolad ja ma tahaks seda ise ka teh
Aino 03.sept 2015 08:41
Väga hea kook ,õnnestus.Hoidsin sügavkülmas kuni lõpuni.Väga hea oli võtta vajadusel,piisas korraga väikesest kogusest.Hea ootamatutele külalistele pakkuda.Marjad ootavad sügavkülmas uut kooki.
Liisale 16.aug 2015 16:11
Ei taha kuri olla, aga enne koogi tegemist tuleb hoolikalt retsepti lugeda! :). Esiteks, vastuseks su küsimusele tuli jätta põhi jahtuma. Teiseks kui tegid pealiskatte õigexti pidid sa aru saama miks see sügavkülma vajab.tegemist ei ole nö klassikalise koogiga ning vajab külmutamist sest pealiskiht on nagu jäätis.endal tuli põhi väga hästi välja, sai ka enam vähem õige mõõduga pann.kerkis ahjus väga,kuid pärast vajus veidi kokku. Muidu kõik super hea, aga põhja võiksolla veidi rohkem :). Kes koogina teha ei taha siis ülemine osa on ideaalne jäätise retsept!
Liisa 13.aug 2015 22:24
Tere, Kas keegi palun oskab mulle lahti seletada, et miks see kook sugavkulma peab minema? Kas seda peab jaatunult sooma? Ja milline see pohi peaks valja nagema kui ta valmis on? Mul kupses pohi seest tuhjaks ja kui ahjust valja votsin, kukkus kokku... Uldkokku-
vottes, minu kook kahjuks kull niimoodi valja ei nae nagu siinoleval pildil. Arvan et ilmselt pole seda loigatagi voimalik... :(
1