Magustoidud ja maiustused  » Maiustused

Vahukommid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Aljona Gorbatškova
Vahukommid ei pea tingimata olema poest ostetud “keemiakombinaadid” – neid saab ka ise kodus valmistada!
Valmistusaeg: üle 60 min
400 g vahukomme

1. Pane suhkur kastrulisse, lisa vesi ja sega väikesel tulel, kuni suhkur on lahustunud. Suurenda kuumust ja lase segu keema. Keeda, kuni temperatuur on 130 kraadi ja segu mullitab tugevalt – selleks kulub 15–20 minutit. Võta tulelt.

2. Sega želatiinipulber vedelikuga ja lase 10–15 minutit paisuda. Sulata želatiin veevannil. Vahusta želatiinisegu mikseriga aeglasemal kiirusel heledaks.

3. Vala aegamisi želatiinisegusse siirup. Jälgi, et see ei puutuks kokku visplitega, muidu tekivad suhkrukristallid. Kui siirup on segunenud, suurenda mikseri kiirust, et saada tihe beseetaoline vaht. Jätka vahustamist, kuni vaht on tihe ja jahtunud ning hakkab kausi seinte külge kinni jääma nagu närimiskumm.

4. Kui soovid, pane juurde rasvasemaid lisandeid, näiteks pähkleid. Kata vahukommidele mõeldud vorm toidukilega ja määri õliga. Tõsta vaht vormi, kasuta selleks õlitatud spaatlit. Kata kilega ja lase jahedas 2–3 tundi tahkuda, kuni pealt vajutades on saadus sitke.

5. Võta vahukommiplaat vormist, eemalda kile ja lõika kommiplaat õlitatud noaga kuubikuteks. Sega maisitärklis ja tuhksuhkur ning veereta kuubikuid segus. Võid veeretada ka kookoshelvestes.

6. Lase kommidel veel õhu käes kuivada. Säilita õhukindlas nõus.

HEA TEADA!
Värvi saamiseks võid suhkru-tärklise segule lisada nt mustasõstra-, astelpaju- või mõnd muud jahu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa