Uudiskiri Instagram Facebook
 
Maiustused

Karamellkommid

Maiustused

Karamellkommid

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Põhiretsept.
Retsept
portsjonile
100 g (1 dl ) vett
450 g (5 1/3 dl) suhkrut
125 g (2 dl )viinamarjasuhkrut ehk glükoosi
aroomi essentsi
toiduvärvi 20 tilka (1 ml)
(sidrunihape)
maitsestamata toiduōli(nt maisiōli)

Vala vesi roostevabasse potti, lisa suhkur ja viinamarjasuhkur. ÄRA SEGA ! Keeda u 1-2 minutit väga kõrgel kuumusel kaane all. Võta kaas ära ja keeda edasi u 140 kraadi C juures (vaata termomeetriga ), sega ringi.
Karamellmass on valmis 162 kraadi C juures, siis võta pott tulelt. Aseta segu vormidesse.
 
 

KOMMENTAARID

Iris 21.aug 2010 12:30
Aga kui viinamarjasuhkrut hetkel pole:o
katiku 07.nov 2009 18:43
kust ma seda aroomi esentsi saan ? :(
Ly-ann 28.nov 2008 16:41
Retsept on arusaamatu! Algus on arusaadav aga seda ei ole kirjas et kuna tuleb lisada aroomi esentsi, toiduvärvi, sidrunhape ja maitsestamatta toiduõli:S Hakasime siis tegema pulgakomme, välja jäi ainult toiduvärv (seda ei olnud kuskil) aroomi esentsi ja sidrunhappet lisasime oma suvajärgi, kallis maitsestamata toiduõli jäigi kasutamata (ma ei leidnud sellele otstarvet). Kommid tulid väga head:) Valasime selle vedela, kuuma (ettevaatust maitsmisel kõrvetab) segu küpsetus paberile ja lasime veidike taheneda et siis ümber pulga keerata. Tuli hea:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes