Magustoidud ja maiustused  » Maiustused

Mascarpone-kamatäidisega valge šokolaadi trühvlid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Indrek Kivisalu
Pisike, veidi teistmoodi maius hea kohvi kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega toorjuustu hulka suhkur ja pisut kamajahu, maitsesta tilga likööriga. Kui segu on liiga paks, võid lisada veidi vahukoort. Võta kahe väikese lusikaga pallikesed, tõsta need küpsetuspaberile ning pane mõneks ajaks sügavkülma tahenema. 
Sulata šokolaad kuumaveevannil. Vormi sügavkülmast võetud toorjuustupallid käte vahel ümaramaks, kasta sulašokolaadi ja tõsta uuesti küpsetuspaberile hanguma. Serveeri tassitäie hea kohviga.

Nimetatud kogusest valmib 10 trühvlit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kair 23.veeb 2013 13:41
Philadelphia toorjuust on liiga vedele konsistentsiga, isegi sügavkülmutatud kujul sisu kipu šokolaadi kastmisel laiali voolama ja kuuma šokolaadiga segunema - Farmi toorjuust on paksem ja palju sobivam. Valget šokolaadi peaks olema vähemalt poole rohkem - kui teha väiksemad trühvlid, kulub seda tunduvalt enam.
Prints12 25.dets 2010 14:58
Trühvleid saab vormida ka väikestes vormides. Hea on Tupperware väikeste pesadega vorm aga edukalt saab kasutada igasuguseid kommikarpides olevaid pesasid. Sobilikud ka laste jõulukandrites olevad pesad, sealt tulevad huvitavad väikesed kujukesed. Vorme võiks enne veidi õliga pintseldada kuid saab ka ilma hakkama, kui ka läheb veidi nässu, siis neid saab ju ikka ja uuesti vormida.;)
Kristina 24.apr 2010 22:36
Jällegi endale väga ei maitsenud, kuid teised kiitsid taevani. ?okolaadi läheb KINDLASTI rohkem, üle poole rohkem. Kamajahu võiks ka rohkem kui 1 spl olla, teeb trühvlid mõnusaks teraliseks.
Räpz 16.jaan 2010 23:34
njaa..tegime ka ükskord sõbrannaga neid pallikesi :) tulemus oli väga hea,kuid mässamist ikka jagus..koguseid panime me tegelikult nii umbes silma ja maitse järgi aga polnud hullu midagi.nalja saime hulga igatahes :) oleks võinud lausa arvata,et vana tallinn nii kenasti mõjus kohe :D
hedi 22.dets 2009 00:17
Tõepoolest,väga lihtne teha.Mina ka ei lisanud vahukoort ja toorjuustu oli ka ainult 200g.,kama panin vist veits rohkem ,kui 1spl,kuid mega head tulid ikkagi ja sain sellest kogusest 19 tükki
ziiz 19.dets 2009 23:57
mina tegin retsepti järgi nii, et kamajahu panin u 1 spl, vahukoore jätsin üldse ära ja valget ?okolaadi kulus ka u 2 x nii palju kui kirjas. Massi oli küll esialgu päris raske pallikesteks vormida, sest see kippus käte vahel sulama - palju abi oli spets kulbikesest, millega palle vormida. Lõpptulemus oli igatahes väärt iga pingutust. Kõik, kes maitsesid nõudsid lisa :Y
kerli 17.dets 2009 21:42
Minu arust pole üldse lihtne teha :P Mass nii vedel, et midagi ei saa teha....Ma muidugi 4kordistasin koguseid ka, aga samas vahekorrad ikka samad...ei tea...
Raili 13.dets 2009 13:55
Kas kooreliköör võiks ka sobida? :)
annika 21.nov 2009 18:59
mina kastsin lusikaga näiteks
ugri 26.okt 2009 23:16
Kuidas te neid kastate, et ilusad ja siledad jääksid? Kahvli otsa ei saa ju torgata või äpuvahel hoida.
Kooo 30.juuli 2009 20:50
Kuidagi vedel sai, kui külmkappi panin, aga ilmselt on see vahukoorega liialdamisest..
Kylli 01.jaan 2009 15:18
Mul oli pisut (ja tundus paras) u 1 spl. Trühvlid õnnestusid cäga hästi, lihtne oli teha. Shokolaadi kulus küll veidi rohkem kui retseptis pakutud.
Evelin 23.dets 2008 09:53
Kui palju on pisut?:D
1