Magustoidud ja maiustused  » Marjad ja puuviljad

Virsikudessert „Peach Melba”

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: ainult magustoidud" retsept.
Valmistusaeg: 20-40 min

Ettevalmistusaeg: 20 minValmistusaeg: 10 min

Kogus: 8 portsjonit
Pane vesi, suhkur, sidrunimahl ja vanillikaun laiapõhjalisse kastrulisse ning kuumuta kergelt, et suhkur sulaks; siis lase segul keema tõusta ja keeda umbes 5 minutit. Seejärel keera kuumus väiksemaks. Lõika virsikud pooleks. Kui kivid eemalduvad kergesti, võta need välja; kui ei, võid seda hiljem teha. Pošeeri poolikuid virsikuid suhkrusiirupis mõlemalt poolt umbes 2-3 minutit vastavalt viljade küpsusastmele. Kontrolli lõigatud poolelt terava noaga virsikute valmidust. Kui virsikud on pehmed, tõsta need sõellusika abil taldrikule.
Kui kõik virsikud on pošeeritud, eemalda koored ja lase virsikutel jahtuda (siis võid eemaldada virsikutesse jäänud kivid). Kui pošeerid virsikuid eelneval päeval, lase siirupil jahtuda ja vala virsikud sellega üle. Kui ei, pane siirup järgmise pošeerimise tarvis külma.
Sega vaarikakastme jaoks vaarikad, tuhksuhkur ja sidrunimahl kannmikseris või köögikombainis. Vajuta saadud püree läbi sõela kannu.
Virsikudesserdi serveerimiseks aseta iga nautija taldrikule 2 virsikupoolt, 1-2 kulbitäit jäätist ja nirista üle vaarikakastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
küsimus 12.veeb 2011 16:22
kust saab vanillikaunasid?
karmen515 30.aug 2010 22:44
Väga maitsev :) Kuna ostsin üpris suured virsikud, tuli neid poolikuid tunduvalt kauem kui 2-3 minutit lasta küpseda, et magustoit oleks lusikaga söödav.
1