Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Mündised maasikad veinikastmes

Marjad ja puuviljad

Mündised maasikad veinikastmes

Pille Enden Suvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Värsked maasikad mündi-veinikastmes on suviselt karge magustoit. Veini võid asendada ka viinamarjamahlaga, sel juhul vähenda suhkru kogust.

üle 60 min

Valmistusaeg: 15 minutit +1 tund külmkapis

Retsept
portsjonile
1 l Aedmaasikas
2 dl Suhkur
2 peotäit Piparmünt
3 dl Valge vein (kuiv)
Lõika maasikad pooleks, suuremad neljaks. Pane kaussi ja sega suhkruga. Kata anum toidukilega. Lase tund aega toatemperatuuril seista. Lõika enamik mündilehti ribadeks ja puista maasikatele. Jaota marjad koos tekkinud mahlaga pokaalidesse. Vala peale vein ja kaunista alles jäetud piparmündilehtedega.

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke