Magustoidud ja maiustused  » Marjad ja puuviljad

Väikesed marjavormid mustade sõstarde ja madlitega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Väiksemale seltskonnale ei ole vaja iga kord suurt kooki küpsetada, sama hästi sobivad väikesed vormid. Kui valmistad maiust suuremas vormis, siis suurenda kogust ja pikenda küpsetamisaega.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 30 min + ahjus 30–35 min

Kogus: 4 portsjonit
Haki jahu ja või, sega hulka munakollane. Kui tainas ei jää hästi kokku, lisa väheke külma vett. Vormi tainas palliks ja jaga nelja 10 cm vormi põhja ja äärtele, pisut jäta ka kaunistamiseks. Klopi munad, sulatatud või, suhkur ja jahvatatud mandlid ühtlaseks, sega hulka marjad ja tõsta täidis tainale. Rulli kaunistamiseks jäetud tainas õhukeseks ja lõika ribadeks, kaunista kook ribadega. Küpseta 190-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni pirukas ei ole keskelt enam pehme. Serveeri vahukoore või jäätisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kshatriye 17.veeb 2014 07:38
Now that's sulteb! Great to hear from you.
Kristiina 16.aug 2013 16:41
Esmalt, aitäh väga hea retsepti eest, mille järgi tuli väga lihtsalt valmistatav maitsev küpsetis! Küpseta-
sin kahekordse kogusega 21x30 cm vormi sisse, seejuures jagus kenasti tainast põhjaks kui katteks ja jahtunult sai kenasti tükkideks lõigata. Mõned muudatused viisin ka olude sunnil läbi: ühe detsiliitri suhkrut asendasin muscovado suhruga, jahvatatud mandlite asemel kasutasin mandlilaaste ja marjadeks kasutasin Marjamaa külmutatud segumarju koos külmutatud mustade sõstardega, mille segasin 1 spl tärklisega. Minu lemmik!
helen 01.aug 2013 17:45
Võrratult maitsev.Mina asendasin mustsõstrad punasõstardega,sain mõnusalt hapuka maitse juurde.Nüüdsest meie pere lemmik magustoit!
1