Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Iirise-juustumaius maasikasalatiga

Marjad ja puuviljad

Iirise-juustumaius maasikasalatiga

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Siin roas saavad kokku magus iiris ja krudiseva tekstuuriga õrnalt soolane soomlaste leipäjuusto, mida saab maasikatega meeldivalt tasakaalukaks timmida.

20-40 min

Retsept
portsjonile
150 g Ahja juust
80 g Iiriskommid (pehmed)
1 tl Kaneel
3 dl Rõõsk koor 35%
MAASIKASALAT
6 tk Maasikad
3 sl Suhkur
3 sl Värske basiilik (hakitud)
Jahvatatud kardemon
Jahvatatud must pipar
Palsamiäädikas
1. Tükelda juust kuubikuteks ning haki iirised väiksemaks. Tõsta kõik küpsetusvormi, puista peale kaneel ning vala üle rõõsa koorega. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit ehk kuni pind on omandanud tooni ja koor pisut tihenenud.

2. Jahuta enne söömist ning serveeri salatiga.

3. Salatiks haki maasikad ning sega need suhkru ja basiilikuga. Viimistle maitseid vürtsidega. Hoia kuni roa serveerimiseni külmikus.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool