Magustoidud ja maiustused  » Marjad ja puuviljad

Kohev õuna-vanilli-tiramisu

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare.ee Autor: Eva Palu
Kreemine ja mahedamaitseline magustoit, mis meenutab ülesehituselt tiramisu´d.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Koori ja puhasta õunad, viiluta. Pane potti koos suhkru ja sidrunimahlaga. Hauta 2-5 minutit (sõltuvalt õunasordist). Õunad peaksid jääma pisut pehmed, aga koospüsivad. Jäta jahtuma.

2. Vanillikreemiks klopi lahti munakollased, muna ja suhkur. Sõelu sisse maisitärklis ja sega ühtlaseks, jäta ootele.

3. Pane potti piim ja koor. Lõika vanillikaun horisontaalselt pooleks, kraabi terava noaga lahti vanilliseemned ja pane koos kaunaga piima sisse. Kuumuta keemiseni. Eemalda vanillikaun.

4. Kalla piim munamassi sisse viimast pidevalt segades. Kalla kogu segu potti ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades kuniks mass pakseneb. Kaste võib alguses tükiliseks minna, kuid jätka segamist hoolega kloppides, kuniks tükid kaovad. Võta tulelt ja suru läbi sõela.

5. Määri 25x15 cm-se vormi põhja õhuke kiht vaniljekreemi. Tõsta selle peale küpsistekiht. Küpsisekihile tõsta õunad, koos mahlaga, et küpsised korralikult läbi imbuksid.

6. Selle peale tõsta vanillikreem, siis taas küpsised, õunad ja vanillikreem. Kõige peale puista järelejäänud küpsistest jahvatatud puru.

7. Aseta 3 tunniks (või üleööks) jahedasse. Enne kui tõstad magusroa külmkappi, jahuta see täielikult maha. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ülle 10.nov 2014 10:17
Tainase, jahuse maitsega.Rohkem ei tee
Kiku 16.sept 2014 09:53
Täitsa maitsev tuli. Ainult, et mõne koha pealt oli natukene raske retseptist aru saada, aga kui teine kord teen, siis tean juba paremini. Ei kasutanud neid sponge finger küpsiseid, aga kindlasti tuleks neid kasutada. Tavalistega ei saa ikka nii hästi. Vanillikauna mul ka ei olnud, selle eest panin palju vanillisuhkurt.
1