Magustoidud ja maiustused  » Marjad ja puuviljad

Pirnõun fetakreemi ja meega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Hinda pirnõuna tekstuuri – kui on kõvem õun, võib kauem siirupis olla.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
Koori pirnõun, poolita ja eemalda südamik. Valmista suhkrusiirup. Selleks kuumuta potis vesi, sidrunimahl ja vein koos suhkru ja vanillikaunaga. Aseta poolitatud pirnõun siirupisse, tõsta pott tulelt ja lase seista umbes 10 minutit. Vahusta omavahel feta ja vahukoor. Karamelliseeri Kreeka pähklid. Selleks sulata pannil mesi ja lisa pähklid. Sega pähkleid pidevalt, et need kõrbema või suitsema ei hakkaks. Aseta taldrikule pirnõun, selle peale pane lusikatäis fetakreemi ja lisa karamelliseeritud pähklid.

SOOVITUS
* Enne pirnõuna lisamist siirupisse võid lõikepinnale pigistada veidi sidrunimahla, see säilitab vilja puhtama värvi.
* Siirupi valmistamiseks eelista magusamat veini.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kadi 30.jaan 2010 18:49
Eriline hõrgutav amps.Lisades granaatõuna seemneid saab kauni punase värvitooni ja hapuka maitse juurde.Lihtsalt super hea,peab kallist meest musitama nüüd selle eest ...
Piilupart 12.jaan 2010 21:50
Tõesti super maitsev! :))
nipi 31.jaan 2009 12:50
Mmm ... maitsev, maitsev. Feta juustu asemel kasutasin mascarponet. Ja eriti mònusa nùansi andis kogu loole karamelliseeritud mesi koos pàhklitega. Soovitan kòigile.
1