Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Pirnõun fetakreemi ja meega

Marjad ja puuviljad

Pirnõun fetakreemi ja meega

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Hinda pirnõuna tekstuuri – kui on kõvem õun, võib kauem siirupis olla.
kuni 20 min
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
portsjonile
1 tk pirnõun
2 sl Suhkur
0.5 klaasi Vesi
0.5 klaasi Valge vein
1 tk Vanillikaun
1 tk Sidrun
50 g Feta juust
1 sl Kreeka pähkel
50 g Vahukoor
50 g Mesi
Koori pirnõun, poolita ja eemalda südamik. Valmista suhkrusiirup. Selleks kuumuta potis vesi, sidrunimahl ja vein koos suhkru ja vanillikaunaga. Aseta poolitatud pirnõun siirupisse, tõsta pott tulelt ja lase seista umbes 10 minutit. Vahusta omavahel feta ja vahukoor. Karamelliseeri Kreeka pähklid. Selleks sulata pannil mesi ja lisa pähklid. Sega pähkleid pidevalt, et need kõrbema või suitsema ei hakkaks. Aseta taldrikule pirnõun, selle peale pane lusikatäis fetakreemi ja lisa karamelliseeritud pähklid.

SOOVITUS
* Enne pirnõuna lisamist siirupisse võid lõikepinnale pigistada veidi sidrunimahla, see säilitab vilja puhtama värvi.
* Siirupi valmistamiseks eelista magusamat veini.

KOMMENTAARID

kadi 30.jaan 2010 18:49
Eriline hõrgutav amps.Lisades granaatõuna seemneid saab kauni punase värvitooni ja hapuka maitse juurde.Lihtsalt super hea,peab kallist meest musitama nüüd selle eest ...
Piilupart 12.jaan 2010 21:50
Tõesti super maitsev! :))
nipi 31.jaan 2009 12:50
Mmm ... maitsev, maitsev. Feta juustu asemel kasutasin mascarponet. Ja eriti mònusa nùansi andis kogu loole karamelliseeritud mesi koos pàhklitega. Soovitan kòigile.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes