Magustoidud ja maiustused  » Tarretised

Kohupiimašarlott apelsiniümbrises

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Želatiini paisutamiseks vajamineva ühe detsiliitri apelsinimahla saate sõrmedega välja suruda mahalõigatud tippude ja koorte külge jäänud viljalihast. Väikese puudujäägi saate korvata veega.
Lõika apelsinidelt 2–3 sentimeetri kauguselt tipud maha. Eemalda seejärel koor suunaga ülevalt alla nii, et viljaliha tuleb igalt poolt nähtavale ja kusagilt ei paista valget aluskoort. Vooderda kumerapõhjaline kauss toidukileribadega ja seejärel õhukeste, võmalikult ühesuuruste apelsiniviiludega. Pane vorm külma. Lõika järelejäänud apelsiniviilud pisikesteks tükkideks. Paisuta želatiinipulber mahlaga ja sulata seejärel kuumas veevannis.
Mikserda toasooja kohupiima hulka 1 dl suhkrut ja apelsinitükid. Vahusta munakollased 0,5 dl suhkruga ja munavalged 1 dl suhkruga tugevaks, elastseks ja läikivaks vahuks. Lisa kohupiimasegule kõigepealt soe želatiin. Seejärel kalla peale vahustatud munakollased ja beseemass ning tõsta suure lusikaga alt ülespoole segamini. Kalla segu kohe ettevalmistatud vormi ja pane külma. Kui täidis on juba kergelt tardunud, tasanda vajadusel apelsiniketaste üleulatuvaid servi terava noaga. Tõsta kileribad peale ja pane järgmise päevani külma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
BNOE 09.nov 2009 22:52
Mina tegin sama moodi nagu siis üks eelkõnelejatest, Sonera, ei lisanud mune, ja zelatiini pulbri asemel panin 12 lehte. Samuti lisasin väikese paki vahutatud vahukoort, paki kohupiima ja paki kohupiimapastat, sisse lisasin banaani ja põhja ladusin küpsised. Välja kukkus nii, et viimase tüki pärast tekkis vaidlus, kes omale saab ehk ülihea:) :Y
Sonera 01.nov 2008 00:30
Kook tuli hea. Täidisest jätsin välja munad, sest mul ei lähe ükski kook alla, kui tean et see sisaldab toorest muna. Täidises oli veel 2dl vahukoort, selle võrra vähendasin kohupiima kogust. Täidisesse segasin lisaks apelsini tükkidele veel küpsise tükke (selga), viilustatud banaani ja marmelaadi. Peale ladusin küpsised. Kausist välja kummutades jäid need põhjaks. Noa teritasin ennem lõikamist ja lõikamisega küll probleemi polnud. Želatiini lehti panin 12tk, sest mul ei olnud pulbrit. Järgmine kord laon apelsini viilud serviti teineteise peale et täidist jääks vähem näha ;
Tuuletasku 28.okt 2008 16:38
minu kook nägi väga hea välja, aga vaatamata sellele, et lisasin 1tl želatiini retseptis näidatust rohkem, jäi ta ikkagi kuidagi kahtlane... Apelsinirõngad kippusid tordi tükeldamisel pealt kukkuma. Ehk pidanuks ka neid eelnevalt želatiinist läbi libistama? Mu meelest maitses kook ka pisut liialt munane- olen maitsvamat šarlotti saanud :(
mirgit 26.okt 2008 11:12
väga maitsev aga kohupiim pressis end ka apelsinikatte ja kausi vahele, nii ilus kui pildil kahjuks ei jäänud.
vampsy 23.okt 2008 19:33
super hea.soovitan kõigile apelsinisõpradele.
1