Magustoidud ja maiustused  » Tarretised

Vana Tallinna panna cotta

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Parim maitse
Kokasaade "Parim maitse" 7. märts 2009.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Kalla vahukoor ja piim kastrulisse, lisa juurde suhkur ja pikkupidi pooleks lõigatud vaniljekaun, kaneelikoor ja Vana Tallinn. Kuumuta keemiseni kogu aeg vispliga segades kuni suhkur on sulanud (suhkru kogust võid vastavalt maitsele suurendada). Kuumuta tasasel tulel (NB! keeta ei tohi) 5 - 10 minutit. Tõsta kastrul tulelt ja lase seista 1/2 tundi. Leota želatiin väheses külmas vees 15 - 20 minutit, seejärel sulata ja kalla peene joana koore-piima segule juurde. Sega vispliga. Eemalda vaniljekaun ja kaneelikoor ning kalla mass pokaalidesse. Kastme jaoks hauta kergelt marjad suhkruga. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
minni 04.nov 2011 17:14
No sellest zelatiini kogusest jääb küll väga väheks. Tegin ja ära küll ei tarretunud.
Merca 12.märts 2010 11:14
Tegin seda, väga hea! Jätsin kaneelikoore ära ja sidrunimahla ka käepärast polnud. Seista lasta pole ka mõtet, lahustubki ?elatiin paremini. Vana Tallinnaga ei maksa koonerdada, annab hea maitse. Alkoholi ei maksa karta, see aurustub ju kuumutamisel. Väga lihtne teha ja vahelduseks mõnus magustoit.
1