Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tarretised

Maasika-veinitarretis halvaavahuga

Tarretised

Maasika-veinitarretis halvaavahuga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Värskendav magustoit soojal suvepäeval. Mahedale tarretisele annab maitset magus halvaavaht. Tarretis valmista poolmagusast veinist.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 l Aedmaasikas
0.5 dl Suhkur
6 tk Želatiinileht
2 spl Vesi
5 dl Rosé vein
HALVAAVAHT
50 g Halvaa (vanilli)
1 spl Sidrunimahl
125 g Mascarpone
1 dl Rõõsk koor (35%-list)
1 spl Suhkur
Vooderda 1,2 l vorm toidukilega, nii et kile ulatub üle vormi äärte. Vala vormi puhastatud ja tükeldatud maasikad. Raputa kihtide vahele suhkrut. Pane želatiinilehed 5 minutiks likku. Pigista liigne vesi ära ja lahusta kuumas vees. Vala peene nirena veinisse, samal ajal segades. Vala vedelik vormi maasikatele. Keera kileääred vormi peale ja kata fooliumiga. Tõsta külmkappi ja lase tarretuda üle öö.
Eemalda toidukile ettevaatlikult pealt ja kummuta tarretis alusele. Eemalda toidukile täielikult. Valmista halvaavaht. Riivi halvaa, sega juurde mascarpone ja maitsesta sidrunimahlaga. Sega õrnalt hulka suhkruga vahustatud koor. Serveeri tarretisega.

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes