Magustoidud ja maiustused  » Tarretised

Mustasõstravaht

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Seda lihtsat ja imelahjat magustoitu saad valmistada igal astaajal, suvel värsketest ja talvel külmutatud marjadest. Kui sa ei karda kaloreid, serveeri hõrgutist vahukoorega.
Kogus: 4 portsjonit
Keeda musti sõstraid suhkru ja veega 15 minutit kaane all. Kurna vedelik ning kuumuta veel kord keemiseni. Võta pott pliidilt ja lahusta selles segades želatiin, lase jahtuda. Vahusta poti sisu ja tõsta pokaalidesse-kaussidesse tarduma. Võid serveerida kohe (siis on ta vaht) või paari tunni pärest - saad vahuse tarretise. Kaunista marjade või vahukooretupsuga. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Katsetaja 18.juuni 2012 17:16
Meie perele väga maitses. Ei olnud liiga magus ega liiga hapu. Vahustasin hoolega ja alguses tundus, et jäi vahtu, aga külmkapis seistes tõusis vaht peale ja alla jäi ikka tavaline tarretis, aga maitsev oli ikkagi ja meid see ei häirinud. Kindlasti teeme seda veel.:Y
Algaja 21.juuli 2011 14:32
Proovisin kaa järgi. Nooh, vahustasin vist liiga vähe aega, igatahes oli lõpptulemus selline, et 5cm sügavuse kausi peal oli 1cm vahtu ja ülejäänu oli tavaline tarretis :(
runcis 28.okt 2009 13:29
Täiesti lääge :( Segasin maitse lahjendamiseks lõpuks veel 2 dl vahukoort hulka ja isegi siis oli minu jaoks veel liiga magus.
patsik234 02.aug 2009 21:22
alati tuleb vaadata asja helgemat poolt :) näiteks mul on praegu võtta kõik need ained omast käest.
kirsikivike 27.juuli 2009 12:19
maitsev, kuid ma ei saa aru, miks ma selle koguse järgi heal juhul 2 portsjonit sain :S. Kas peab tunduvalt kauem vahustama kui ca 10 min?
pinnu-ninnu 09.veeb 2009 16:03
:D nämm
pinnu-ninnu 09.veeb 2009 16:01
vääägga maitsev soovitan!
Liis 15.aug 2008 09:04
Lihtne, maitsev ja tervislik! Tasub proovida, soovitan.
1